FURNIRANE PLOČE

Prirodni materijali u enterijeru

Furnirane ploče su praktično zamena za puno drvo. Dobijaju se lepljenjem takozvanih plašteva furnira na različite tipove ploča: sirova iverica, mdf, hdf, šperploča, panel ploča.

Prednosti furniranih ploča u odnosu na puno drvo su mnogobrojne. Najvažnija je ta da dobijate proizvod koji izgleda kao da je napravljen od punog drveta sa manjim troškovima materijala koji, pored toga, ima tehnološki manje zahtevnu obradu nego što je to slučaj sa punim drvetom. Takođe, kada je reč o vrsti drveta, dostupnost najrazličitijih vrsta u varijanti furnira je značajno veća nego kod masiva.


Različite teksture i načini slaganja listova furnira pružaju neograničene mogućnosti kombinovanja čime se mogu dobiti različite slike istovetne vrste furnira, a tako i drugačiji izgled krajnjeg proizvoda. 

Trenutno, najdominantnija vrsta furnira u pogledu tražnje je Hrast. U ponudi su najrazličitije varijante furnira ove vrste drveta. Od klasične mirne teksture do rustičnih varijanti sa više ili manje krupnijih ili sitnijih čvorova, pukotina, furnir tretiran specijalnim impregnantima i sve to sa namerom da se što više približi prirodnom izgledu punog drveta.

Jedna od popularnih varijanti furnira Hrasta je takozvani Rustic Knotty Hrast čija je površina dodatno obrađena posebnom tehnologijom brušenja koja daje poseban efekat izgledu krajnjeg proizvoda.

Pored furnira Hrasta, u ponudi su i ostale vrste, Orah,Jasen,Bukva i dr. U zavisnosti od afiniteta, ambijenta koji se oprema, završne obrade i želja, može se pronaći i odgovarajuća vrsta furnira.

Opremite sebi prostor u kome živite i radite plemenitim i prirodnim materijalima i uživajte u njihovoj estetici i toplini.