Presovanje

Presovanje je proces oplemenjivanja ploča od drveta pomoću vakuum prese. Kako bi rezultati koji se dobijaju bili zadovoljavajući iz aspekta funkcionalnosti, ali i estetike – važno je da ovaj proces obavlja stručan kadar na profesionalnim mašinama. Svi klijenti koji traže kvalitet i pouzdanost, odgovor na svoje zahteve dobiće u Pinolesu! Naš tim stručnjaka će u skladu sa vašim idejama oplemeniti medijapan ili druge materijale koje želite da obradite. Upoznajte se sa našom uslugom i kontaktirajte nas!

Šta je presovanje i koje su njegove prednosti?

Presovanje predstavlja proces oplemenjivanja ploča od drveta: iverica, ploča vlaknatica i drvoplastičnih masa u različitim debljinama HPL laminatom. Izvodi se na specijalnoj mašini koja se naziva vakuum presa. 

Proces se odvija tako što se osnovna ploča od drveta premaže poliuretanskim lepkom, te se na premazanu površinu postavlja HPL laminat i vrši dalja obrada kroz presu. 

Nakon nekog vremena, pod pritiskom i određenom temperaturom dolazi do sjedinjavanja ova dva materijala, te nastaje gotov proizvod spreman za dalju obradu i montiranje. 

Presovane ploče imaju širok spektar primene i koriste se za:

  • Kancelarije;
  • Kuhinje;
  • Kupatila;
  • Za površine stolova;
  • Oblaganje zidova;
  • Oblaganje vrata, itd. 

Kada se odlučite za oplemenjivanje ploča od drveta kod nas, možete biti sigurni da će dobijeni materijal odgovoriti i najzahtevnijim uslovima.

Presovanje u Pinolesu – kvalitet i pouzdanost

Preciznu, pouzdanu i kvalitetnu obradu na presi, naš stručan kadar će obaviti u skladu sa vašim idejama.

Materijal koji se dobije presovanjem odlikuje kvalitet i dugovečnost i odgovoriće i najzahtevnijim dizajnerskim zadacima, te učiniti da enterijer dobije posebnu notu luksuza. 

Zahvaljujući stručnom kadru i savremenim mašinama na kojima radimo, ne morate da brinete o kvalitetu izrade i preciznosti. Osim presovanja, kod nas se možete odlučiti i za usluge kao što je sečenje pločastog materijala, falcovanje, tiplovanje, lepljenje kant trake i druge vrste obrade.

Posetite naš salon u Beogradu

Prostrani Pinoles salon nalazi se u samom srcu Beograda, na Vračaru, na adresi Južni bulevar 2

Znamo da je parking u ovom delu grada gotovo nemoguće pronaći, te smo našim klijentima obezbedili parking mesta, kao i rampu za invalidska kolica. Uz sve to, u posetu našem salonu možete doći sa vašim kućnim ljubimcem, te će odabir i kupovina materijala biti pravo zadovoljstvo. 

Naše stručno i ljubazno osoblje odgovoriće vam na sve upite, pomoći vam da odaberete željeni pločasti materijal, sve dodatke za koje se odlučite i usluge koje su vam neophodne. 

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem kontakt forme, a naš asortiman proizvoda istražiti i online putem. 

Čekamo vas da zajedno dođemo do najboljeg rešenja za vas!

Zakažite termin sa Pinoles savetnikom za presovanje