Ploče oplemenjene HPL-om

Diskretna veza između kvaliteta i dizajna

Već odavno se u svetu radne, a i ostale površine različitih namena koje su izložene frekventnoj eksploataciji, oplemenjuju HPL-om (High presure laminate). Ovo je standard kod opremanja javnih objekata kao što su škole, bolnice, hoteli i slično.

HPL se proizvodi lepljenjem više slojeva papira impregniranog smolom, na visokoj temperaturi i pritisku. Završni, tzv „overlay“ sloj daje ovom materijalu izuzetnu otpornost na  udar, grebanje, temperaturu i vlagu.

HPL u svojoj ponudi imaju svi vodeći proizvođači oplemenjene iverice i to u odgovarajućem dekoru. Istovetni dekori HPL-a i univera daju bezbroj mogućnosti kombinovanja u opremanju enterijera. Pri tome površine izrađene od ploča oplemenjenih HPL-om su otporne, trajne i lako se održavaju.

U poslednjih par godina, ovaj materijal se sve više traži i na našem tržištu. Stoga je Pinoles u svoju ponudu uvrstio i MDF ploče oplemenjene HPL-om. Naravno, MDF nije jedini materijal koji se može oplemeniti na taj način. Tu su i ostale ploče na bazi drveta. Sirova iverica, šper ploče i slično.

U našoj standardnoj ponudi imamo 10 dekora HPLa, a u slučaju izbora nekog dekora koji nije na lageru, laminat se može relativno brzo nabaviti i dostupan je na komad. Definitivno, ako želite da opremite enterijer visokokvalitetnim materijalom u izuzetno atraktivnim dekorima, ovaj materijal je pravi izbor.