PROIZVODI SA ANTIBAKTERIJSKIM SVOJSTVIMA

Da li ste li znali da površine EGGER proizvoda imaju antibakterijsko svojstvo?

Zahvaljujući higijenski zatvorenim površinama Egger oplemenjenih ploča, PerfectSense lakiranih ploča, laminata i compact ploča, u roku od 24 sata količina bakterija i klica se smanjuje za 99,9% čime se sprečava njihovo daljnje razmnožavanje. Zbog toga su navedeni EGGER-ovi proizvodi prikladni za prostore koji traže stroge higijenske uslove.

U proizvodnji EGGER proizvoda ne koriste se aditivi s antibakterijskim delovanjem, a ispitivanja se sprovode prema međunarodno priznatoj metodi ispitivanja (ISO 22196 = JIS 2801) za ocenu antibakterijskog delovanja. EGGER proizvode sertifikuje nezavisni Hohenstein institut.

Antibakterijsko delovanje

Za ocenu antibakterijskog delovanja važna je takozvana vrednost smanjenja: Koliki je broj preostalih klica nakon 24 sata u poređenju sa početkom ispitivanja? EGGER proizvodi su pokazali „snažnu“ efikasnost i vrednost antibakterijskog učinka A  ≥ 3.

Dizajn uparen sa sigurnošću

Kod EGGER proizvoda ništa ne utiče na sertifikovano antibakterijsko svojstvo – dekori, strukture niti nosive ploče. Zahvaljujući svojoj usklađenosti, dekori se mogu koristiti za različite primene, čak i u onim prostorima koji zahtevaju stroge higijenske uslove. Asortiman EGGER proizvoda s antibakterijskim svojstvima površina dopunjen je i bogatom ponudom podova.

Higijena u kućnim uslovima

Kada je reč o privatnim prostorima, higijena je posebno važna u kuhinji. Rizik od bakterija nije prisutan samo u javnim objektima u kojima se kreće mnogo ljudi. Naprotiv, prisutan je i u vašem vlastitom domu, zbog čega je od izuzetne važnosti održavanje higijene u svim prostorijama, a naročito u kuhinji i kupatilu.

U kontaktu s mnogo ljudi

Higijena je izuzetno važna i u javnim prostorima u kojima se kreće mnogo ljudi, kao što su škole, vrtići, starački domovi, bolnice,  ali i u ugostiteljskim i komercijalnim prostorima poput restorana, hotela, tržnih centara, aerodroma.... Zahvaljujući bogatoj ponudi EGGER proizvoda i dekora, sloboda u dizajnu je neograničena, čak i u prostorijama u kojima se zahtevaju najviši higijenski standardi.


Higijena u fokusu

U javnim prostorima, kao što su svlačionice ili sanitarne prostorije, čistoća bez klica i bakterija je nešto najbitnije. Zato su za projektovanje ovakvih prostorija idealni EGGER-ovi otporni materijali koji se jednostavno čiste i nude mnoštvo mogućnosti oblikovanja (npr. zaobljeni elementi i izrezivanje).


Smanjenje zona rizika

Higijena je izuzetno važna u zdravstvu, gde prostorije poput prijemnih holova, čekaonica, ordinacija i bolesničkih soba moraju imati površine s antibakterijskim svojstvima. Upravo EGGER proizvodi su pravo rešenje za ovakve vrste prostorija u kojima su čistoća i sigurnost izuzetno važne komponente.

Preporuke za čišćenje

Treba imati na umu da se sve površine, pa i površine s antibakterijskim svojstvima, moraju redovno održavati, čistiti i dezinfikovati. Antibakterijsko svojstvo ne predstavlja zamenu za čišćenje i dezinfekciju. Ukoliko se površine ne čiste redovito, na njima ostaje biofilm i prljavština, koji utiču na slabljenje antibakterijskih svojstava.