Velux rešenja za dnevnu svetlost

Modeli krovnih prozora GLU 061 i GLU 051

Velux krovni prozori, napravljeni od najkvalitetnijeg materijala, omogućavaju vam da do prirodnog svetla dođete u najmračnijim delovima svog doma i iskoristite maksimalan potencijal u svom životnom prostoru. 

Uglavnom, potkrovlja imaju kosine koje mnogi smatraju izgubljenim prostorom. Međutim, kada postavite krovni prozor sa središnjim vešanjem, sa ručicom sa gornje strane, otvara se mogućnost da ispod krovnog prozora postavite nameštaj, a da to ne utiče na mogućnost otvaranja i zatvaranja prozora. Dodatni razlog da osposobite svoje potkrovlje i adaptirate ga u stambeni prostor je to što su potkrovlja mirnija od ostalog dela kuće pa su idealna za rad ili odmaranje, a imaju više svetla pa ih, recimo, umetnici često koriste za svoje ateljee. 

Ustanovljeno je da krovni prozori propuštaju do 30% više svetla u prostor kroz istu staklenu površinu nego vertikalno ugrađeni prozori u krovne kućice. Pored toga, različite prostorije zahtevaju različite količine svetla. Dečje i radne sobe, kao i prostorije za dnevni boravak traže više svetla, za razliku od spavaćih soba i garderobera. Naravno, poželjno je i da kuhinja i kupatilo imaju prirodnu ventilaciju i prirodno svetlo. Kod odabira odgovarajućih prozora potrebno je paziti i na visinu parapeta jer on diktira način otvaranja prozora. Donja ivica prozora bi trebala da bude na visini od 90 do 110 cm, a gornja ručka u dohvatu ruke, na maksimalno 220 cm. Postoje i prozori sa dvostrukim vešanjem, i oni se koriste za kosine sa višim parapetnim zidom.

Model Glu 061

Prozor koji ne zahteva dodatno održavanje idealan je za kupatila, kuhinje ili za mesta na kojima želite belu boju. Njegovo termomodifikovano drveno jezgro je prekriveno poliuretanskom oblogom otpornom na vodu i prašinu, što znači da pruža odličnu izolaciju i dugotrajnost, uz minimalno čišćenje i bez ponovnog farbanja. Ručka u gornjem delu čini ga pogodnim za ugradnju na najrazličitijim visinama i savršenim za otvaranje i zatvaranje iznad kade ili lavaboa.

Karakteristike:

 1. Energetski efikasan prozor
 2. Sigurnosno staklo za veću bezbednost i dodatni mir
 3. ThermoTechnology™ izolacioni sistem sa dodatnom dihtung gumom, za odličnu uštedu energije
 4. Laminirano staklo, svojom optimalnom debljinom pruža veću zaštitu od buke u odnosu na Standard modele
 5. Samo 5% UV zraka prolazi kroz staklo čime se štite nameštaj i podovi
 6. Dostupni su prozori i sa završnim poliuretanskim slojem, koji ne zahtevaju dodatno održavanje

Model Glu 051

Ovaj prozor, kojim se upravlja preko elegantne ručke u donjem delu, je naše preporučeno rešenje kada je neophodno ili kada želite da postavite prozor na visokom mestu, na primer zbog visokog parapetnog zida.

Karakteristike:

 1. Prozori su izrađeni od visoko kvalitetne borovine sa termo-modifikovanim drvenim jezgrom
 2. Spoljašnje kaljeno staklo otpornije je na udarce, povećava bezbednost pri ekstremnim vremenskim uslovima
 3. Ispunjavaju sve današnje standarde i zahteve pravilne toplotne izolacije i optimizuju troškove za grejanje
 4. Krovni prozor sa termo-modifikovanim drvenim jezgrom presvučenim belim poliuretanskim slojem je 100% bez dodatnog održavanja i zbog toga je idealan za kupatila i kuhinje
 5. Mogućnost izbora između donjeg i gornjeg upravljanja u zavisnosti od visine ugradnje i parapetnog zida
 6. Integrisana ventilacija sa ugrađenim filterom za prašinu i insekte
 7. Krilo može da se rotira za 180° kako bi čišćenje bilo lakše
 8. Jednostavna, laka i brza ugradnja spoljašnjih i unutrašnjih roletni i dodatne opreme