Parket budućnosti

Novo na lageru

Švajcarska kompanija Bjelin je deo Pervonovo Invest grupe koja proizvodi široku paletu tradicionalnih i inovativnih proizvoda. Sestrinska kompanija Valinge je najpoznatija po izumu klik sistema. Sama kompanija broji preko 2.200 patenata, pri čemu 90% svetskih proizvođača parketa koristi licence Vallinge Innovation.

Bjelin i Perstop potpisuju izum prvog laminata u svetu i prvog klik sistema za spajanje poda kao plivajuće instalacije. SPC; LVT, PVC podovi takođe su izumi Bjelin Vallinge grupacije.

Sada su otišli korak dalje izumom specijalne tehnologije proizvodnje koja koristi 10 puta manje drvne sirovine za proizvodnju parketa. Pred nama je pod budućnosti Bjelin WOODURA!

Šta je zapravo Woodura?

Inovativna podna obloga ˝cured wood˝ odnosno učvršćeno drvo.
Proizvodi se u Vikenu, u Švedskoj u jednom od najmodernijih pogona za proizvodnju parketa.

Gornji sloj furnira se presuje pod visokom temperaturom na HDF ploču, a između ta dva sloja se umeće drvni prah. U gornji sloj furnira prilikom presovanja drvni prah penetrira sa donje strane. Rezultat toga je čvrsto drvo koje je nekoliko puta čvršće i tvrđe od klasičnih drvenih podova. Široke učvršćene daske su izrađene patentiranom tehnologijom koja stvrdnjava drvo i ojačava ga. Pred nama je inovativni pod koji je mnogo puta jači i koji optimalno koristi obnovljive sirovine.

Sastav:

Prednosti:

Izbor dekora:

Dekori na lageru