VISOKI SJAJ

Sjaj uvek daje notu luksuza bilo da je u pitanju kuhinja, set za dnevnu sobu, ormarić, američki plakar, komoda...

{caption}

Iako je poslednjih godina u arhitektonskim rešenjima primat u mat dekorima, visoki sjaj i dalje zauzima svoje mesto kao u opremanju privatnih stanova, tako i u ekskluzivnim objektima. Visoki sjaj uvek daje notu luksuza bilo da je u pitanju kuhinja, set za dnevnu sobu, ormarić, američki plakar, komoda....spektar boja je raznolik, a samim tim i mogućnosti za kombinovanje pri projektovanju nameštaja i opremanju enterijera.

Kuhinja visoki sjaj

Hrast rustic - mat

Proizvodnja:

Različitim tehnologijama i načinima oplemenjavanja dobijaju se ploče sa završnom obradom u sjaj i mat varijanti. Nivo sjaja i kvalitet završne obrade zavisi od materijala kojima se ploča obrađuje kao i same vrste ploče na koju se taj materijal aplicira. Proizvodnja ovih ploča zahteva posebne uslove, jer ploče ne smeju doći u dodir sa česticama prašine iz vazduha. Na ploče se nakon oplemenjavanja nanosi providna zaštitna folija.

Karakteristike:

Ploča koja se oplemenjuje može biti sirova iverica ili MDF ploča. Najčešće se oplemenjuju MDF ploče jer krajnji rezultat zavisi od same površine ploče koja mora biti idealno glatka.

Antracit sivi visoki sjaj


Iverica Polu sjaj

Sirova iverica se koristi kod komercijalnih, jeftinijih varijanti takozvanog „polusjaja“ koje se koriste za izradu scenografija, sajamskih štandova, uglavnom tamo gde se jednokratno iskoriste i gde je cena prioritet. Dimenzije ovih ploča su 2800 x 2070 x 18mm.


PVC visoki sjaj

Sledeći po redu je PVC visoki sjaj gde je odnos cene i kvaliteta sasvim prihvatljiv. Bazna ploča je MDF koji se oplemenjuje PVC folijom u sjaj ili mat varijanti. Lice ovih ploča ima sjaj ili mat završnicu dok je naličje ploče, bez obzira koji je dekor u pitanju belo i nije u sjaju. Format ovih ploča je određen širinom rolne PVC folije tako da su one uže od standardnih. Format ploče je 2800 x 1220 x 18mm. 


Mirror gloss visoki sjaj

Mirror gloss ploče su jedine ploče visokog sjaja na tržištu čije su obe strane u sjaju i u istom dekoru. Proizvode se posebnom tehnologijom u specijalnim etažnim presama. Presa ima 16 etaža tako da je pakovanje ovih ploča 16 tabli u paleti. Dimenzije ploča su 2800 x 2050 x 18mm.


Lakirani MDF sjaj

Sve prethodne varijante se dobijaju oplemenjavanjem ploča nekom vrstom folije. Viši nivo kvaliteta i sjaja se dobija lakiranjem MDF ploča. Ploče prolaze kroz specijalnu liniju gde se vrši lakiranje u više slojeva, a zatim suše UV tehnologijom. Praktično, ploča sa linije izađe potpuno obrađena sa zaštitnom završnom folijom. Naravno, ova linija je potpuno zatvoren sistem. Ove ploče se rade u sjaj i mat varijanti. Dimenzije ploča su 2800 x 2070 x 18mm.


Acryl visoki sjaj

Najviši nivo kvaliteta zauzima acryl na MDF-u. Sa jedne strane ploča je oplemenjena acrylom dok je na naličju polistirenska folija u istom dekoru. Ploče se proizvode u sjaj i mat varijanti. Acryl je izuzetno otporan, postojan materijal i ima najviši nivo sjaja koji je moguće postići na MDF ploči. Dimenzije ploče su 2800 x 1300 x 18,3mm.

Visoki sjaj