Posvećeni razvoju zajednice kroz sport i obrazovanje

Kompanija Pinoles je posvećena stvaranju pozitivnih promena u zajednici kroz različite oblike društvene odgovornosti. Naša najnovija inicijativa je pružila podršku mladim sportistima, omogućivši im da predstave svoj univerzitet i našu zemlju na međunarodnom nivou. Verujemo da je ulaganje u sport i obrazovanje mladih ljudi ključ za izgradnju bolje i prosperitetnije budućnosti.

Rukometna ekipa Fakulteta organizacionih nauka je ove godine imala priliku da učestvuje na prolećnom univerzitetskom turniru Sports Fest koji je održan u Istanbulu u organizaciji Bogazići univerziteta. Ovo je rukometašima bilo prvo veće takmičenje ove godine pa su samim tim bili dodatno motivisani za nadmetanje. Sistem takmičenja je bio takav da se igraju po dve utakmice u grupnoj fazi gde je ekipa koja je prva pozicionirana bila direktno poslata u finale takmičenja.

Rukometni Tim Fon A. 2

Ekipa FON-a:

Krila: Stefan Kovačević, Uroš Savić, Filip Ranđelović, Filip Romić, Luka Vujadinović, Novak Ilić

Bekovi: Milan Jovanović, Đorđe Stefanović, Nemanja Gojković (C), Dušan Denić

Pivotmeni: Miloš Jovićević

Golmani: Miloš Urošev

Grupna faza je prošla bez većih problema, gde su se redom nizale pobede prvestveno nad domaćom ekipom BOUN (19:34), a zatim i ekipom LAU koja dolazi iz Libana (27:12). Pravi izazov je bio onaj u finalnoj utakmici gde su se rukometaši FON-a susreli sa rumunskom ekipom Babes. Ekipa sastavljena od velikog broja rumunskih superligaša je nanela dosta muka ekipi FON-a. Međutim, sjajnom ofanzivnom igrom kapitena Gojkovića, a sa druge strane tvrdom defanzivim triom Savić – Jovićević – Kovačević, na šta su u ključnim momentima dodatnu energiju uneli golovi mladog Denića i već iskusnog Ranđelovića, ekipa je uspela da prevagne u zadnjim momentima i završi utakmicu u svoju korist (21:19), a samim tim i osvoje svoje prvo zlatno odličje ove godine. Važno je pomenuti i bitnu rolu golmana Uroševa, kao i igrača Stefanovića koji je zbog isključenja golmana preuzeo teret na sebe i stao na gol, pa zatim i zabeležio intervenciju u samom finišu meča. Pored toga je neophodno pohvaliti klupu ekipe koja je neprestano bodrila momke na terenu, kao i koleginice igrača koje nastupaju za odbojkašku, čirliding i žensku rukometnu ekipu FON-a, koje su bile dodtni vetar u leđa sa tribina.

Rezultati utakmica:

BOUN (TUR) 19:34 FON (SRB)

FON (SRB) 27:12 LAU (LIB)

Finale: FON (SRB) 21:19 Babes (RUM)

Naša posvećenost društvenoj odgovornosti prevazilazi poslovne ciljeve i odražava naše uverenje da svaka kompanija ima dužnost da doprinosi dobrobiti šire zajednice. Nastavićemo da podržavamo projekte koji promovišu zdrav način života, timski duh, akademsku izvrsnost i ekološku održivost.

Kompanija Pinoles čestita rukometnom timu Fakulteta organizacionih nauka na njihovom trudu i zalaganju, i ponosni smo što smo mogli da budemo deo njihovog uspeha na turniru Sports Fest u Istanbulu. Kroz ovakve inicijative, nastojimo da inspirišemo i druge da se pridruže našim naporima za stvaranje bolje i održivije zajednice.

Objavljeno: jun 2024.