Elegantni mat dekori

Dizajn koji se može dodirnuti

Ono što je kod lakiranja automobila često pokazatelj lošeg ukusa i previše konjskih snaga, u nekim drugim područjima može izgledati predivno:

Mat površine

Neutralni mat tonovi Egger perfect mat,medijapan ploča

 Puno stvari nas podseća na detinjstvo. To je, na primer, miris letnje kiše na toplim betonskim pločama otvorenog bazena ili omiljena pesma na tatinoj kaseti s kompilacijom. Čula mirisa i sluha, kao i ukusa i vida, naizgled su dominanta. Ali šta je sa čulom dodira? Ono je najbitnije od svih čula. Čovek dodiruje mnogo pre nego što vidi ili čuje. Još u majčinom stomaku dodirivanjem nastaje prvi osećaj za prostor i sopstveno telo. Međutim, većina ljudi danas sasvim spontano doživljava nadražaje preko čula dodira. 

baršunasta površina, neutralni tonovi Perfect mat dekora na medijapanu

Novi dekori MDF medijapan ploča sa baršunastom mat površinom su potpuna suprotnost površinama visokog sjaja, a uz to bitno različiti od klasičnih jednobojnih dekora univera jer im je površina potpuna glatka i gladna, pa samim tim izgleda sofisticirano i u stambenim i u poslovnim objektima.

Dekori su dostupni u više neutralnih boja, na njima ne ostaju otisci prstiju, pa samim tim ni mrlje čak ni na elementima koji su izloženi čestim dodirima, kao što su vrata bez ručica.

 

Objavljeno: oktobar 2017.