Furnir orah kao karakter ambijenta

Osećaj udobnosti, topline i sigurnosti

Opremanjem prostora prirodnim materijalima, ne rađa se samo estetski doživljaj, Vaš ambijent postaje živi kutak i dobija svoj lični karakter. Odabirom određenog drveta, vi zapravo unosite svoju ličnost. Vaš prostor, to ste Vi.

Ukoliko ste tradicionalni, jaki, stabilni i odlučni, verovatno da birate orah. Njegovi plodovi nalik su našem mozgu, te ne čudi da je upravo orah simbol mudrosti i života. On nosi karakter elegantnog i otmenog.  Nameštaj, figure, čarobni napici, vekovima su pravljeni upravo od ovog čudesnog drveta, jer se verovalo da je zaštitnik od negativne energije i zlih sila. Takođe, verovalo se da nameštaj i parket od orahovine štite čoveka od lošeg zračenja.

Za antičke Grke, ovo drvo je bilo simbol skrivene mudrosti, plodnosti i dugovečnosti, dok je za Rimljane to bilo sveto drvo. Stari Rimljani smatrali su da će u kući vladati mir i harmonija, ukoliko u njoj drže tronožac od orahovine, koji se postavljao u severoistočnom uglu glavne prostorije ili pored ulaznih vrata. U antičko doba, toliko se verovalo u totemsku moć orahovog stabla da se nameštaj pravio isključivo od te vrste drveta.

Da li želite da se zaštitite od loše energije i da dom ojačate mudrošću i skladom?  Da li želite elegantno i otmeno? Onda je izbor sasvim jasan.
 

U odabiru će Vam svakako pomoći Pinoles, koji u svom asortimanu furniranih ploča, nudi precizno i pažljivo selektovan orah, dostupan u debljinama 9 i 19mm, sa teksturom i bez teksture. Želimo da sa nama osetite prirodne materijale i učinite Vaš dom bajkovitim i mističnim.

 

 

Objavljeno: maj 2022.