Neodoljivi sjaj metala u vašem toplom domu

Metalne površine

U dizajnu enterijera metali se tradicionalno koriste još od srednjovekovnih vremena i bili su u centru brojnih trendova kroz godine. Srebro je na vrhuncu popularnosti bilo na početku prošlog veka, hrom u dvadesetim godinama, a zlato i med u osamdesetim godinama.

Primene metala nikad nisu bile toliko raznovrsne kao danas. Bilo da se radi o nameštaju, rasveti,ukrasima, ili čak zidnim i podnim oblogama – metalne površine su apsolutni hit kada se radi o uređenju enterijera.

Pozivamo vas da otvorite vrata metalima u svom domu kako biste uneli dašak glamura ili ih koristili kako biste stvorili jedinstvene i upečatljive komade nameštaja koji će zablistati u prostoru. Njihova velika prednost je to što se uklapaju u različite stilove pa možete već sada početi razmišljati o unošenju metala u vaš dom kako biste ga učinili uzbudljivim i odvažnim. 

Na šta treba paziti, kako ih stilski uklopiti i postići željeni efekt?

 Pripremili smo kratak vodič u kom smo objedinili sve što trebate znati kako bi vaš dom zablistao u nedoljivom sjaju vaših omiljenih metala.

Zlatna boja u kuhinji

Želite  da vaša kuhinja bude drugačija i posebna ? 

Napravite korak dalje od zlatnih ručica  koje su najčešće zastupljene u ovoj boji. Razmislite o zlatnim kuhinjskim frontovima jer je ova plemenita nijansa zadnjih godina sve više zastupljena i na većim površinama u kuhinji. U kombinaciji s tamnim drvetom ostavlja utisak upečatljivog glamura u centralnoj prostoriji vašeg doma. Tako će zasigurno izazvati pozitivne reakcije kod svakog gosta.

Bakar u industrijskom enterijeru

Bakar je u potpunosti komplementaran sa većinom stilova, a sve veću popularnost uživa povratkom industrijskog stila u enterijere.Nije neophodno da se može koristiti samo u urbanim industrijskim prostorima ,bakar može dati posebnu čar svakom prostoru jer će uneti dozu retro luksuza u njega. Kao svestran i praktičan metal, bakar je oduvek bio cenjen.

Aluminijum za moderni minimalizam

Nenametljive i neutralne, metalne površine izvedene u brušenom aluminijumu daju  upečatljiv detalj enterijera. Aluminijum je materijal koji je s vremenom postao sinonim za minimalizam, vrhunski dizajn i visokotehnološka rešenja. Ukoliko želite da postignete osećaj modernog minimalizma i luksuza u vašem prostoru metalne površine od brušenog aluminijuma su odličan izbor. Pritom imajte na umu i da neutralnost brušenog aluminija pomaže pri isticanju detalja dekorativnih elemenata u enterijeru.

Savet: Tajna je u umerenosti!

Vrlo je važno naći pravu meru kako biste na elegantan način ukomponovali metale u ostatak enterijera. Pažljivo birajte nijanse i vrste materijala.

U našoj kolekciji metalnih dekora možete pronaći Kronospan dekore koje donose novi pristup estetici – jak, izdržljiv i jedinstven materijal u toplim, baršunastima nijansama najpopularnijih metala.