Salone del Mobile 2022

Inspiracija za dušu

Nakon 2 godine pauze zbog Covid-a Salone del Mobile se vratio u punom sjaju.

Preko 200 izlagača i preko 400.000 posetilaca. Svim ljubiteljima enterijera dobro je poznat značaj Milanskog sajma nameštaja. Kao i uvek najznačajni i najeminentniji evropski proizvođači su se okupili na jednom mestu i predstavili svoje ideje, a samim tim i definisali aktuelan trend, stil i kvalitet.


  

Zanimljivo je da je ovogodišnji sajam jasno istakao određene trendove, što do pre par godina nije bio slučaj. Pastelni tonovi, tamno drvo, kamen, metal, staklo su bili prisutni kod većine izlagača. Pastelni tonovi u bojama puder roze i varijacijama od nežno roze do ilovače, pastelni tonovi plave, maslinasto I tamno zelene, tople sive…..Ovi tonovi su prisutni kako na fronotvima i korpusima nameštaja, tako i na meblu, tepisima, zidovima,  čak i na kupatilskoj opremi slavinama, umivaonicima…Siva je i dalje prisutna ali u dosta manjoj meri.


  

DRVO – tamno drvo, i to orah i ebanovina, uzimaju primat kod većine proizvođača, svakako ima i hrasta ali u manjoj meri i povremeno se sreću potpuno crni drvni dekori


  

GREDICE – Furnirani mdf, masiv, farbani mdf u raznim izvedba na raznim aplikacijama, kao gredice, poluoblice, talasi….prisutne na većini štandova


  
  

OKOV – Većinom bez ručica, ukoliko su prisutne onda se radi o mesingu, zlatu sa strukturama. Većinom je sve na dodir ili sa ukopavajućim ručicama. Veoma je prisutan okov poput Vopato Stili za police i garderobere, kao i ˝okov˝za police u kuhinjama, razne vrste lajsni i profila kao kuhinjski držači accesoara.


  

KAMEN – neizostavni deo svakog enterijera, kuhinje, dnevne sobe, ormarića, kupatila…razne varijacije na temu kamena, mermera, granita, porcelana…


  

METAL – prisutan u detaljima u vidu ramova za vrata i frontove, nosača polica, ramova stolova, pa čak i u većim površinama kao front elementa ili radna površina. Retro, šik i osvežavajuće uklopljeno u različite stilove.


  

STAKLO uglavnom u kuhinjama prisutno umesto gornjih kuhinjskih frontova i kao frontovi komoda ili police, ali uvek u određenom dim tonu.

Ovu su bile samo neke, a po našem mišljenju najdominannije teme ovogodišnjeg Salone del Mobile. Inspirisani i zadovoljni nećemo odoleti da vam u narednom periodu prikažemo još slika, i pokažemo materijale koji su dominirali sajmom a nalaze se u ponudi Pinolesa.

 

 

     

Objavljeno: jul 2022.