Zlatni detalji u modernom stanu

Zlatna kuhinja, zlatna komoda, posebna draž svakog enterijera

Zlatni detalji u enterijeru doprinose dozi luksuza samog enterijera. Komadi nameštaja urađeni od dekora u zlatnoj boji pričaju za sebe i neizbežno su dominantni komadi koje će svi zapaziti. Naravno, sa upotrebom treba biti obazriv kako ne biste od ideje luksuznog enterijera sa stilom prešli granicu i došli do kiča.

Mera je potrebena, kao i u svemu u životu.

Nasuprotm minimalističkom trendu opremanja, upotreba zlata priprada maksimalizmu koji je spoj kontradiktornih stilova, materijala, ideja, boja. Maksimalizam kao takav često kombinuje metal, ali i kao takav se vrlo često koristi za uređenje neobične spavaće sobe ili elegantne kuhinje i dnevne sobe.

U modernim aranžmanima  dominiraju krupni, jasni dezeni i  po mogućnosti u intenzivnim, prepoznatljivim nijansama. Maksimalizam nam donosi dominaciju boja preuzetih iz prirode, posebno metala i dragog kamenja. Ovo su boje kojih se treba pridržavati pri odabiru nameštaja, imajući u vidu i princip postavljanja takozvanog statement komada, odnosno karakterističnog predmeta, dodatka ili završnog elementa koji je dizajniran da upada u oči i jasno dominira celinom.

Danas je na tržištvu mnoštvo materijala na temu zlata, bronze, bakra, aluminijuma…ali ono što je naša preporuka za kvalitetan materijal koji će bilo kom komadu nameštaja u vašem stanu dati poseban akcenat su svakako MDF ploče koje su laminirane pravim aluminijumom u boji zlata ili pak bakra, bronze, inoxa.

Uređenje dnevne sobe u skladu sa preporukama maksimalnog dizajna enterijera neće biti teško ako se odlučite da za ovu namenu koristite izdržljive i jake univerzalne Kronospan aluminijumske MDF ploče za nameštaj. Ploče su proizvedene na bazi visokokvalitetnih MDF ploča laminiranih pravim aluminijumom. Uz njihovu pomoć možete kreirati jedinstven stil, obložiti ceo zid njima ili ih koristiti za pravljenje jedinstvenog nameštaja. Njihova metalna završna obrada na bazi aluminijuma doneće jedinstvenu atmosferu u vašu dnevnu sobu.

Zahvaljujući njima možete koristiti i princip upečatljivih komada i u uređeni enterijer postaviti element koji lako zapne za oko svakog posmatrača. Jedan moderan aluminijumski MDF orman u brušenoj zlatnoj boji dovoljan je za postizanje maksimalnog preporučenog efekta.

Objavljeno: mart 2022.