Dizajn enterijera muškog i ženskog prostora

Moderne ideje dizajna enterijera sve više postaju raznovrsnije i inkluzivnije za muškarce i za žene. Savremeni enterijer sa sobom nosi niz alternativa kada je u pitanju dizajn prostora. Važno je da zapamtimo da žene i muškarci vide enterijer na potpuno različit način. Studija koju je sproveo univerzitet u Njujorku, oktrila je činjenicu da žene pridaju veći značaj dizajnu kroz boje, dok je muška populacija lako uznemirena preteranim detaljima i ukrasima.
Uopšteno govoreći, udobnost doma u dizajnu je osnovni cilj kod većine populacije. Konkretnije razlike nastaju u dekorativnim motivima i detaljima u prostoru.

Dizajn enterijera ženskog prostora

Kao kreativna bića koja odbijaju da se uklope isključivo u jednu kategoriju, žene pored udobnosti svog doma teže prostoru koji je elegantanog stila i drugačiji. Ženska populacija preferira bogatu paletu boja, svetlucave površine i sentimentalan, detaljnije ukrašen prostor.

Jedna od glavnih razlika između muških i ženskih stilova dizajna je upravo odabir materijala. Topli, nežni i materijali sa mekšom strukturom su osnova ženskog stila. Njihov prostor biće potpun uz nameštaj koji ima znatno više krivina i mekših linija, sačinjen od drveta, mermera i upotpunjen tekstilnim elementima.

Dizajn enterijera muškog i ženskog prostora

Detalji poput apstraktnih ukrasa, fotografija i cvetnih elemenata čine ovaj prostor delikatnim i elegantim.

Dizajn enterijera muškog prostora

Boje igraju značajnu ulogu u odabiru stila muškog i ženskog enterijera. Muškarci mahom preferiraju zemljane tonove i tamnije, prigušene nijasne.

Kada se osvrnemo na odabir materijala, često se opredeljuju za nešto što zaista ostavlja utisak i ima specifičnu teksturu, poput izložene cigle, betona i drvenih greda. Svoj prostor upotpuniće sa funkcionalnim, udobnim ali i izdržljivim nameštajem često od kože, drveta ili metala.

Dizajn enterijera muškog i ženskog prostora

Po pitanju samog dizajna i ukrašavanja, njihov prostor karakteristišu moderni oblici i linije, dok su detalji poput ukrasa iz ličnih kolekcija neizbežni.

Iako fizički zaista postoje granice u dizajniranju prostora za oba pola, danas zahvaljujući pojmu održivosti te granice sve više teže ka neutralnosti. Sa naglaskom na većoj upotrebi dnevne svetlosti i prirodih materijala u domu, u prilici smo da osmislimo prostor koji je moderan ali i kooperativan. Za koji god se dizajn i stil odlučili za svoj dom, ono što je najvažnije jeste sopstvena preferencija i udobnost.

Pinoles asortiman čine visoko kvalitetni materijali koji su direktno sa svetskog tržišta stigli kod nas. U skladu sa karakteristikama, kvalitetom i renomeom brenda proizvoda, formirane su i cene.

Uz pažljivo kreiran asortiman, odgovaramo na potrebe korisnika različitih zahteva, a kvalitet uvek stavljamo na prvo mesto. Pogledajte naše kataloge online, a možete nas posetiti u odlično opremljenom salonu smeštenom u srcu Vračara.

 

Objavljeno: mart 2023.