Izabrane najbolje start-up ideje

Pinoles podržava projekte za mlade i prepoznaje mlade i kreativne ljude

Mladi su naša budućnost i trudimo se da ih maksimalno podržavamo. Pinoles je ovoga puta, kao jedan od sponzora,  uzeo učešće u programu takmičenja za najbolju start-up ideju.

Program takmičenja za najbolju start-up ideju pokrenut je početkom godine kampanjom po gradovima u Srbiji, kao i akademijom održanom u Naučno-Tehnološkom parku tokom marta ove godine.

Prema smernicama projekta ˝Lična inicijativa˝ udruženja ˝Moj heroj˝, pokrenuta je inicijativa za takmičenje,  uz podršku Saveta za zapošljavanje Grada Beograda, Udruženja ˝Pokreni se za posao˝, a pod pokroviteljstvm Ministarstva za omladinu i sport.

Ukupno 20 timova koji su u konkurenciji 1500 takmičara došli do finala nadmetalo se 02.juna na Starom dvoru, pred višečlanim žirijem pred kojim su u okviru trominutnog izlaganja trebali da objasne praktičnost i originalnost svoje ideje.

U žiriju koji je odlučivao o nagradama, među kojima su novčane nagrade, nagrade u opremi, radnom prostoru i monitoringu u periodu od 12 do 24 meseca, nalazili su se direktorka Naučno-Tehnološkog parka, direktorka projekta ˝Lična inicijativa˝, kao i predstavnici mnogih poznatih firmi koji su prepoznali značaj učešća i podrške jednog ovakvog projekta i omladine. Naša kompanija bila je jedan od sponzora takmičenja i donatora nagrada, a među ostalima su bile i kompanije Microsoft, Comtrade, Lily, Šabačke mlekare, Roaming solutions, Jasmil….

Predstavnica uduruženja ˝Lična inicijativa´´ Tamara Jakovljević je istakla da je ovaj projekat uspešan upravo zato što su ga podržali privrednici, mladi ljudi i državne institucije koje su prema njenim rečima, bile most koji je povezao interese i ideje svih učesnika u procesu. Svi timovi su nagrađeni vrednim novčanim i robnim nagradama i prostorom u Naučno-tehnološkom parku na određeno vreme.

Na osnovu ocena žirija, pobednik je start-up ˝Ride&Change˝, drugo mesto osvojila je ˝Pametna kutija˝, a treće ˝Rent a dent˝.

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević podsetio je takmičare i da svi koji su učestvovali  mogu sebe smatrati pobednicima. Mi se slažemo sa tim i čestitamo svim učesnicima!

Objavljeno: jun 2017.