Efekat betona u enterijerima

Površine sa efektom betona osvajaju svaki prostor

Povratkom Industrijskog stila i minimalističkog Loft stila na scenu se još prošle godine vratio i beton. Beton se svuda pominje, a sada se i svuda primenjuje.

Beton odiše cool izgledom u građevinarstvu kao dodatna oprema, ali i u izradi nameštaja i uređenju enterijera. Njegove oblasti primene postaju sve raznovrsnije. Skoro da nema prostora u kome se beton, sa svojim bezvremenim izgledom i posebnom atmosferom, ne koristi.  Koristi se i u kuhinjama, kupatilima, dnevnim, spavaćim sobama…Pripada stilu Used Look, svojim urbanim karakterom dobro se uklapa u Industrijski stil, pojavljuje se u minimalističkom Nordijskom stilu i i deo je Loft stila.

Površine sa izgledom betona osvajaju svaki prostor.

Hladna betonska površina dekora F186 ST9 Beton Chicago svetlo sivi je tipična za modernu arhitekturu. Dizajn koji se ranije pojavljivao samo na radnim pločama, sada se može naći i kod nameštaja u dnevnim i spavaćim sobama, kao i u kupatilu. Ove reprodukcije su posebno autentične na velikim površinama.

U kombinaciji sa svetlim drvetom i toplim bojama beton je odličan za uređenje enterijera.

Egger dekor F187 ST9 Beton Chicago tamno sivi odiše toplinom. Ako je uobičajena nijansa boje betona previše hladna ili upadljiva kao kontrast, onda ovaj dekor nudi drugačiju, harmoničnu varijantu za kombinovanje.

Objavljeno: mart 2019.