Fenix – Kada elegancija sretne inovaciju

U svetu enterijera, inovacija je ključ. Kada se tehnologija i dizajn spoje, rezultat je ne samo estetski zadivljujući, već i funkcionalno superioran. Predstavljamo vam Fenix kompakt ploče proizvođača Arpa Industriale – materijal koji menja pravila igre.  Za razliku od klasičnih ploča, Fenix kompakt ploče imaju jezgro u boji “dekora”, što im daje jedinstven i estetski privlačan izgled. Dostupne su u nekoliko vrsta pastelnih nijansi koje su u trendu i savršeno se uklapaju sa različitim tipovima materijala i stilovima dizajna enterijera.

Nanotehnologija na delu!

FENIX je inovativni materijal kreiran za dizajn enterijera od strane Arpa Industriale. FENIX NTM, proizveden upotrebom nanotehnologije, pogodan je za vertikalne i horizontalne primene u kuhinjama, kupatilima, kancelarijama, dizajnerskom nameštaju, kao i u opremanju restorana i hotela. Razvijen od strane međunarodnog multidisciplinarnog tima od 15 istraživača, FENIX donosi revoluciju u svet enterijera.

Spoljna površina FENIX-a uključuje upotrebu nanotehnologije i karakteriše je korišćenje sledeće generacije akrilnih smola, očvršćenih i fiksiranih kroz proces očvršćavanja elektronskim snopom. Sa slabom refleksijom svetlosti, FENIX površina je izuzetno neprozirna, ne ostavlja otiske prstiju i veoma je prijatna i mekana na dodir. Takođe je moguće termičko repariranje površinskih mikro ogrebotina.

Akrilna smola, kao osnovni sastav Fenix NTM, obrađena je tako da se na površini stvaraju pore u nano, a ne u mikro razmeri kao kod ostalih materijala. Zahvaljujući tome, površina se dodatno obrađuje elektronskim snopovima koji očvršćuju površinu i omogućavaju povezivanje lanaca polimera u akrilnom materijalu. Rezultat je izuzetno čvrsta površina sa mogućnošću površinske reparacije mikro ogrebotina. Dejstvom visoke temperature, energetski nivo čestica mikro pora se podiže, one se preraspoređuju i menjaju položaj, čime nestaju mikro oštećenja. Materijal izgleda kao pre tretmana, sa uklonjenom ogrebotinom. Tretman je vrlo jednostavan i postiže se peglom – dovoljno je postaviti vlažni ubrus na ogrebotinu i preći nekoliko puta zagrejanom peglom.

Ukoliko se radi o manjim ogrebotinama, tragovima nečistoće i habanja, oni se mogu ukloniti kuhinjskim sunđerima od melaminske pene ili mikrofiber krpom.

Savršene za kuhinjske radne površine

Fenix kompakt ploče su idealan izbor za kuhinjske radne površine zahvaljujući njihovom antibakterijskom svojstvu. Ove ploče mogu se obrađivati na različite načine, omogućavajući gotovo nevidljive spojeve, što doprinosi elegantnom i besprekornom izgledu vaše kuhinje.

Posetite naš salon i sami doživite jedinstvenu teksturu i vrhunski kvalitet Fenix kompakt ploča. Naši stručnjaci su tu da vam pruže sve potrebne informacije i pomognu vam da izaberete idealne materijale za vaš dom. Dođite, pogledajte, i osetite razliku koju Fenix donosi u vaš enterijer!

Objavljeno: jun 2024.