Homag treff 2022

Sagledavajući sve potrebe tržišta i zahteve klijenata kompanija Pinoles se još pre 20 god. opredelila za Nemačku kompaniju Homag kao svog strateškog partnera u nabavci mašina i prateće opreme za obradu materijala od drveta u svojoj proizvodnji.

Odnos cene, kvaliteta i sigurnosti najbolje oslikava staru Srpsku tezu “ Da se mašine i automobili uvek kupuju iz Nemačke “.

Homag treff 2022

Automobilska industrija i prerada drveta su veoma bliske u praćenju trendova i dizajna. Prva Srpska linija za proizvodnju automobila u Kragujevcu je kupljena od novca zaradjenog na izvozu drveta i gotovog nameštaja.

Firma HOMAG osnovana je 1960. god u mestu Schopfloch u blizini Štutgarta i od svog nastanka teži inovativnim rešenjima u izradi mašina za drvnu industriju. Tako je nastala prva kanterica 1962. god sa topivim lepkom i od tada HOMAG do danas ima lidersku poziciju na tržištu.

Homag treff 2022

Danas je HOMAG grupacija koja u svom sastavu broji preko 7.000 zaposlenih u 14 specijalizovanih pogona rasprostranjenih širom sveta i čini jednu od vodećih članica u sastavu Nemačkog koncerna DURR AG.

Ponuda se kreće od pojedinačnih mašina za obradu drveta do kompletnih potpuno automatizovanih sistema i linija. Odlikuje ih širok spektar proizvoda za potrebe tržišta, stručnost i fleksibilnost  HOMAG -a kao garant pouzdanog partnera. Ove godine je održan po redu 27-mi kućni sajam HOMAG Treff (27.09. – 01.10.2022.g ) Mogla su se videti najnovija rešenja i trendovi kojima se teži u tehnologiji obrade drveta sa posebnim akcentom na automatizaciji procesa proizvodnje.

Homag treff 2022

Robotizacija i primena digitalnih aplikacija je cilj kome teži HOMAG u svom budućem nastupu na tržištima širom sveta.

Posebno smo izdvojili sledeće linije:

STORETEQ S-500

Automatsko površinsko skladište koristi se za:

  1. Upravljanjem proizvodnjom
  2. Komisioniranjem robe

Dimenzije skladišta L >50 m  B = 14 m I H = 2m . Sa preko 100 standardnih paletnih mesta. Skladište je u radu non stop što u pripremi robe po radnim nalozima i ulaganju istih na radni sto mašine.

Njegove prednosti su:

  • Eliminisanje nepotrebnih radnih mesta
  • Softverski vodi računa o stanju i vrednosti lagera
  • Softversko izveštavanje o vremenima izrade po radnim nalozima

SAWTEQ B300 sa YASKAWA robotom

Potpuno automatizovano radno mesto za krojenje pločastih materija. Kapacitet 800 obradjenih elemenata /smeni. Robot ulaže predmete za obradu na radni sto mašine, nakon rezanja proverava preciznost i kvalitet obrade, iste obeležava i pametno odlaže na paletno mesto za otpremu.

DRILLTEQ V310 sa KUKA – robotom 

Vertikalni obradni centar DRILLTEQ 310 u 4-ose sa robotom KUKA predstavlja potpuno automatizovano radno mesto za ravna i krivolinijska i sečenja pod uglom, bušenja za elemente veze i ostale obrade na pločastim materijalima.

NESTING – CENTATEQ N- 510

Moderna tehnologija a na jednoj mašini visokog kapaciteta vrše se svi vidovi sečenja i bušenja za elemente veze (lamelo spoj). Sa najvećom preciznošću i najboljim iskorišćenjem materijala.
Mogucnost rada i u 5-oj osi čime se postiže rezanje pod različitim uglovima.

Homag treff 2022

Teško je zamisliti ozbiljnu proizvodnju koja se bavi proizvodnjom komadnog nameštaja i opremanjem modernih i zahtevnih enterijera bez ovakve opreme.

OBRADNI CENTAR – CENTATEQ P-210

bradni centar za rad u 5-osa. Najkompleksnija mašina koja ima mogućnost izrade složenih geometrijskih oblika na materijalima od drveta. Sa ovom opremom se zatvara veliki broj pojedinačnih radnih mesta u proizvodnji. Ima mogućnost svih vidova rezanja na pojedinačnim komadima : ravno, krivolinijsko i pod uglovima. Omogućava sve vrste bušenja, prosecanja, tokarenja, urezivanja, narezivanja i sl. Na sve ovo navedeno ima i mogućnost ravnog i krivolinijskog kantovanja.Odlikuje ga visoka preciznost i kvalitet obrade, automatska izmena alata čime se postiže visoka kapacitivnost.

Homag treff 2022

Koristi sve vidove alata za obradu drveta od testera, glodala, burgija do nanosačice za lepak.

KANT MAŠINA EDGETEQ S – 500

Visoko kapacitivna mašina za pravolinijsko lepljenje kant trake. Tehnologija lepljenja je zasnovana na upotrebi PU i EVA lepkova. Brzina kantovanja je od 25 + m/ min. Mogućnost brze izmene lepka po bojama. Potpuno automatsko podešavanje i pozicioniranje alata. Keramički alati omogućavaju finu obradu i poliranje kant trake u visokom sjaju.

Homag treff 2022

Kant mašina ovakvih karakteristika je upravo instalirana u Pinoles – ovom proizvodnom pogonu.

Objavljeno: decembar 2022.