FUNKY ARHITEKTURA & SMART SPACE ENTERIJERI

Danas Vam predstavljamo arhitektonski studio koji odiše pozitivnom energijom i sjajnim idejama i referencama – Archisystem.

  • Kada je osnovan i čime se bavi vaš studio?

Novembra 2009. Bavimo se projektovanjem, izvođenjem i opremanjem prema projektu- odnosno, kreiramo, nalazimo rešenja, i sprovodimo ih do kraja- „ključ u ruke“.

  • Zastupate renomirane italijanske proizvođače nameštaja.  Da li je teško pratiti i dešavanja i na tom polju ?

Pre svega je zadovoljstvo… uživamo u lepom, kreativnom, onome što nudi savremena tehnologija, načinu na koji može da odgovori na funkcionalne zahteve savršenom estetikom… takođe u posetama Italiji odakle je većina firmi sa kojima sarađujemo, od kojih učimo i trudimo se da ta iskustva primenimo i radeći ovde nameštaj po našem dizajnu/meri.

  • Šta su najveći izazovi u projektovanju?

Uklopiti kvalitetno rešenje u restriktivan budžet, a da bude brzo, i da bude jedinstveno.

  • Koji su najvažniji faktori koji utiču na proces projektovanja?

Spremnost na saradnju svih učesnika procesa, otvorenost za izazove, poverenje, poštenje, odlučnost , hrabrost i ljubav.

  • Kako je raditi u Monte Carlu ?

Srećni smo što smo imali prilke da doprinesemo ovakvoj ideji i ljudima koji je promovišu. Zahvalni smo našim kolegama Goranki Trivanović i Radovanu Steriću na predivnoj saradnji, Saši Trišiću koji je bio projekt menadžer, i naravno Novaku i Jeleni Đoković na ukazanom poverenju i poštovanju prema onom što smo zajedno uradili. Bilo je to fantastično iskustvo!

Montekarlo je fenomenalna lokacija za posao, a za život- još više. To je sistem toliko uređen da bezmalo frustrira svojom striktnošću- ali na dobro se brzo navikneš i počneš da uživaš u izvesnosti udobnog , sigurnog i organizovanog okruženja. Mi smo kreirali koncept internacionalnog lanca, pa se nadamo novim uspešnim restoranima Eqvita svuda po svetu.

Restoran Eqvita, Monte Carlo

  • Koliko ljudi u Srbiji prihvataju trendove koji su aktuelni u svetu?Da li su vaši klijenti spremni za takve novosti?

Radujemo se da kažemo da su naši klijenti uglavnom „ lepi“ ljudi, po duhu, shvatanjima, moralnim i drugim nazorima, i po smislu za poslovanje i za lepo. Verovatno se pronalazimo sa sebi sličnima, entuzijastima koji prepoznaju vrednost neposrednog  okruženja, funkcionalnost, estetitku ili jednostavno dobru investiciju. I lako se razmimoilazimo  sa onima koji to nisu…Tako da srećom-  pratimo trendove po meri projekata i stvaramo nove!

  • Šta mislite o trenutnoj arhitektonskoj sceni u Srbiji i kako biste je pozicionirali u odnosu na svetsku scenu i trendove?

Ograničena, potcenjena i izmanipulisana, nažalost.

  • Šta su najveći izazovi u bavljenju arhitekturom u Srbiji?

Edukacija tržišta da arhitektura nije „nacrtaj mi nešto popodne kad stigneš, pa mi sutra pošalji“ već složen i promišljen proces koji nosi mnogo rada, znanja, isustva, vremena i energije, i ako je sve kako treba, donosi brojne dobrobiti i zadovoljstva svima koji imaju bilo kakve veze sa tim procesom.

Razgovor je vođen sa članicama tima: Milenom Starčević i Mirjanom Bezmarević. Web strana ovog divnog tima: www.archisystem.rs

Objavljeno: decembar 2016.