Lakirane furnirane ploče: Spoj estetike i funkcionalnosti

Sadržaj

Lakirane furnirane ploče, nezamenljiv su materijal u modernom enterijeru, transformmišući svaki prostor u elegentan i topao. U čemu se zapravo ogleda prednost ovih ploča i koje su njene karakteristike, saznaćete u narednim odeljcima.

Standardne furnirane ploče dolaze iz fabrike u naturu, dakle bez dodatih boja, lakova, ulja ili akrila. Kada je dobije, stolar mora uložiti dodatno vreme i napor, kako bi se ploča najpre obradila, zaštitila, a potom i tonirala u željenoj nijansi. Koja boja ili ton će biti upotrebljeni, zavisi isključivo od potrebe i želje krajnjeg klijenta. U većini slučajeva težnja je usmerena ka zadržavanju natur efekta.

Lakirane furnirane ploče: Spoj estetike i funkcionalnosti

Lakirane furnirane ploče dolaze nam u potpunosti spremne za instalaciju.

U eri u kom je tempo života sve brži i gde se čini da nemamo vremena za sve što želimo postići, ovakav materijal je i te kako potreban. Njime se znatno skraćuje vreme za realizaciju projekta, redukuje učešće radnika, štedi novac.

Grčka kompanija Kaltsidis, naš dugogodišnji dobavljač furniranih ploča, odgovara zahtevima dinamičnog tržišta i plasira svoju prvu „Keros eco“ kolekciju lakiranih furniranih ploča.

Karakteristike materijala

Ploče se fabrički lakiraju na UV liniji i time dobijaju savršenu mat površinu. Odlikuju ih brojne karakteristike:

  • Anti-bakterijska
  • Otporna na ogrebotine
  • Visoka UV otpornost
  • Bez tragova prstiju

Izdržljivost i dugovečnost ovih ploča znače da su investicija za svaki enterijer, smanjujući potrebu za čestim zamenama, a tako i njihov uticaj na životnu sredinu tokom vremena.

Ploče se neprimetno uklapaju u bilo koju estetiku dizajna, od elegantnog i modernog do klasičnog i tradicionalnog. Kaltsidis sprektar boja i završnih obrada omogućava dizajnerima i vlasnicima kuća da kreiraju prostor koji odražva baš njihov lični stil.

Ova prilagodljivost, uparena sa lakoćom ugradnje i održavanja čini lakirane furnirane ploče dobrim izborom kako za stambena tako i za komercijalna okruženja, gde je potražnja za visokokvalitetnim, estetski prijatnim i funkcionalnim materijalima uvek prisutna.

Objavljeno: april 2024.