Minimalizam

Minimalizam ili Minimalistički dizajn je kombinacija elegancije i funkcionalnosti, a to će vas sigurno učiniti opuštenim, smirenim i srećnim. Razlog je što je minimalistički prostor zapravo prostor bez nereda, ispunjen svetlošću.

Danas je većina ljudi upoznata sa konceptom minimalizma, koji uključuje pojednostavljenje stvari do njihovog najosnovnijeg oblika. Može se primeniti na bilo šta, od umetnosti i stila života do arhitekture i dizajna enterijera.

Minimalistički dizajn enterijera je veoma sličan modernom dizajnu, te uključuje korišćenje osnovnih stvari za stvaranje jednostavnog i nenatrpanog prostora. Fokusira se i na boju i teksturu nameštaja.

Minimalizam

Minimalistički pristup koristi samo osnovne elemente: svetlost, formu i lepe materijale  kako bi stvorio osećaj slobode i opuštenosti.

Nekoliko detalja koji se koriste su jednostavni i harmonično se uklapaju u okruženje. Fokus je na funkcionalnošću i praktičnosti nameštaja.

Monohromatika

Monohromatska šema boja koja se sastoji od bele, bež i sive, tipična je za minimalistički dizajnirane prostore. Paleta boja se sastoji od svetlih i mekih prirodnih nijansi kao što su hladne i tople sive, ublažene akvas i nude tonovima.

Minimalizam

Ipak, smele kombinacije sa tamnijim dekorima, odgovarajućeg dizajna, se takođe često primenjuju.

Minimalizam

Zemljani tonovi u matu,  na medijapanu su “de la crème” minimalistički dizajniranog nameštaja.

Harmonija

Minimalistički dizajn se odnosi na harmoniju. Sledi pristup „manje je više“ za stvaranje spokojnih, smirujućih prostora.

Minimalizam

Minimalizam se dopada ljudima koji vole funkcionalan dizajn, čiste linije, manje nereda i klasične palete boja.

Kada ušteda prostora u vašem domu više nije pitanje neophodnosti, već čistog dizajna, kreiraju se inovativna rešenja nameštaja koja ispunjavaju najprefinjenije estetske zahteve.

Topli minimalizam

Ako tražite luksuzan, uredan, ali živ u osećaju, topli minimalizam je nešto u šta treba da se obratite.

Minimalizam

Komadi nameštaja će biti glavni fokus čak i u svakoj prostorijitil koji će učiniti da se vaš dom oseća elegantnijim, ali i prijatnijim.

Stvarajte po svojoj meri!

Objavljeno: maj 2023.