Šank ili pult kao neizostavan element u modernim kuhinjama

Idealno rešenje za spojenu kuhinju i dnevni boravak

Mali stanovi u kojima su najčešće kuhinje spojene sa dnevnim boravkom ili veliki stanovi sa prostorom koji omogućava veće mogućnosti u pogledu rasporeda večita su inspiracija.  Šank ili pult odnosno ostrvo su savršeno funkcionalni elementi koji imaju velike estetske i funkcionalne mogućnosti.

Barski šank ili pult je savršeno rešenje za moderne enterijere.

Šank ili pult kao neizostavan element u modernim kuhinjama

Može se koristiti umesto stola za doručak ili večeru, ali i kao savršeno mesto za okupljanje društva uz čašu vina. Odličan je dodatak trpezarijskom stolu, ali može služiti i kao njegova potpuna zamena.

Sa šankom ili pultom dobijamo još jednu prednost, a to je zoniranje prostora i odvajanje kuhinje od dnevne sobe. Time je moguće napraviti i jasnu distancu između boja i stilova u kuhinjskom delu i delu dnevnog boravka.

Mogućnosti kombinacije materijala i boja, stilova su veoma velike. Uz pultove su neizostavni elementi i barske stolice i po mogućstvu interesantna i praktična rasveta. Zajedno čine celinu i pri izboru razmišljajte i o tome.

Šank ili pult kao neizostavan element u modernim kuhinjama

Kuhinje tamnih boja su vrlo popularne u poslednjih par godina i sa dobro uklopljenim šankom su vrlo efektne i moderne.

Iz mode nikada ne izlazi neprevaziđeni furnir, bilo koja vrsta drveta da je u pitanju, pa svaka prostorija sa furniranom pločom ima dodatnu vrednost klasičnog i elegantnog. Za sve ljubitelje drvo dekora, danas je na raspolaganju i veliki broj dekora oplemenjene iverice (univera).  Univeri jako lepo reprodukuju pravo drvo, a koji u isto vreme mogu da se nabave i kao klasična kuhinjska radna ploča, široka radna ploča odnosno pult ili pak zidna obloga.

Šank ili pult kao neizostavan element u modernim kuhinjama

Ukoliko imate  dovoljno prostora, možete se opredeliti za moderna ostrva koja su priča za sebe i koja vam pružaju veće estetske vrednosti. Rešenje sa ostrvom u vidu stola za ručavanje, zahteva više prostora, ali oplemenjuje prostor na nov način.

Generalno je bezbroj ideja za varijante sa šankom i ostrvom. Na vama je da se pronađete u određenom stilu i veličini prostora,u funkcionalnost i estetsku komponentu nemojte sumnjati. Kombinujte i stvorite sebi idealan prostor za užitak!

U biranju boja i materijala paleta je ogromna. Možete ići u smeru drvo ili jednobojnih dekora koji mogu biti identični bojama u kuhinji ili napraviti prelaz i kombinaciju sa bojama u dnevnom boravku. Široke radne ploče, odnosno pultovi identični dekorima univera, kuhinjskih radnih ploča, kuhinjskih zidnih obloga raspoloživi su na našem lageru za najmodernije drvne dekora, kao i veoma popularne i moderne dekora mermera.

Objavljeno: decembar 2022.