Zlatni detalji u enterijeru

Kada pomislite na reč ,,zlato“, ispred sebe možete videti glamur, luksuz i raskoš. Obično ga zamišljamo u obliku ličnih detalja kao što je nakit, gde se većina ljudi ne plaši da nosi malo ovog plemenitog metala na sebi. Nažalost, ređe se dešava da neko pomisli na primenu ovog materijala kao dekoraciju sopstvenog doma. Uspešno korišćenje zlatnih materijala u dekoraciji enterijera zahteva samopouzdanje, koje se naravno isplati.
Zlato ima sve prednosti drugih metala kao što su hrom i srebro. Reflektujuću površinu koja odbija svetlost nazad u prostoriju, sposobnost da doda dašak sjaja i raskoši. Ali, za razliku od svojih sjajnih rođaka, zlato ima jedan važan dekorativni dodatak – može dodati dubinu topline kao nijedan drugi metal.

Zlatni detalji za luksuzan izgled enterijera

Poenta je razmišljati veliko: zlatna boja u unutrašnjosti nisu samo pozlaćeni svećnjaci ili okviri za slike. To može biti zlatni tekstil ili obloge za zidove sa karakterističnim sjajem ili čak samo toplo osvetljenje koje stvara opuštajuću, ugodnu atmosferu u prostoriji. Uz pomoć ove nijanse dizajnu je lako dati određenu sofisticiranost, boemizam i svečanost. To se zauzvrat, uklapa u koncept gotovo svakog stilskog trenda.

Zlatni detalji u enterijeru

Samo dodir svetlucavog metala može učiniti da prostor bude beskonačno i trenutno glamurozniji.

Sa druge strane, iako postoji teorija da ne postoji previše kada je u pitanju uključivanje metalnih boja u vaš dekor, postoji umetnost postizanja prave ravnoteže.

Zlatni detalji u enterijeru

Odlična opcija umerenog doziranja zlatne nijanse kako bi se obogatio prostor toplinom i osećajem luksuza jeste Compact Gentas Royal Marble

Ovaj dekor, dostupan u našem salonu, savršeno je rešenje ukoliko želite da pružite samo notu zlatne boje Vašem domu. Dekor Royal Marble je moderan, savremen i autentičan, a pored svega navedenog i povoljan. Nakon dugog perioda korišćenja dekora mermera u svetlim, jednostavnim kombinacijama boja, ponovo raste popularnost dekora mermera sa nijansama jačih tonova, što je još jedan dobar razlog da se opredelite za Royal Marble. Pored radnih površina, ovaj materijal može obogatiti vertikalne površine Vašeg doma i na taj način mu pružiti notu svečanosti.

Zlatni detalji u enterijeru

U prostoru punom neutralnih, nežnih boja još jedna moguća opcija primene zlatnih dekora jeste u vidu kuhinjskog ostrva.

Zlatni detalji u enterijeru

Zlatna boja je bila i ostala odličan izbor za fokusnu tačku prostorije.

Zlatni detalji u enterijeru

Upotreba zlatne boje u dizajnu enterijera se još jednom vraća (budimo iskreni da li je zaista ikada i  otišlo?). Zahvaljujući svojoj bezvremenosti, zlatni akcenti su tu da ostanu!

Objavljeno: april 2023.