CNC sečenje i kantovanje

Operacija lepljenja ABS kant trake na ivice (kantove) isečenog materijala pomoću PU lepka.

{caption}

KANTOVANJE

je operacija lepljenja ABS kant trake na ivice (kantove) isečenog materijala pomoću PU lepka. Sečenjem iverice na bočnim stranama se otvara njena struktura, koju zbog lepšeg izgleda, kao i poboljšanja otpornosti materijala, moramo pokriti abs trakama. Abs trake su različitih debljina i širina, i pokrivaju različite debljine materijala, a dekori su identični dekorima univera pa je postizanje željenog estetskog efekta lako izvodljivo.

KANTOVANJE PU

tehnologijom donosi vodootporne, termostabilne i gotovo nevidljive spojeve izmedju ploče i kant trake. Mašine na kojima započinje I završava ovaj proces se nazivaju Kant mašine.

CNC SEČENJE

se naziva obrada na pločastim materijalima od drveta kada je alat kompjuterski vođen na numeričkim CNC mašinama. One su izuzetne preciznosti do +/- 0.1 mm /m’. CNC SEČENJE može biti pravolinijsko i krivolinijsko. Posebni detalji, asimetrične forme, krivolinijski oblici, danas su popularni za izradu  modernog nameštaja. Zaobljene ivice na uzglavlju ili uznožju kreveta, police sa oblim ivicama, daju poseban šarm u dečjim sobama,  i sigurnost pri eksploataciji. Vrata, u više dekora, koja nisu simetrična, odmah privlače pogled, i postaju centralna tačka vaše sobe ili kancelarije. Prepustite se vašoj mašti i zajedno ćemo pronaći najbolje rešenje za vaš prostor.

KRIVOLINIJSKA sečenja

nastaju kretanjem alata po zadatoj krivolinijskoj putanji. Ova sečenja se vrše specijalnim dijamantskim alatima koja se nazivaju glodala. U ova sečenja spadaju razna oblikovanja i šaranja površina materijala.

Kanterica Homag Ambition 2274