COMPACT PLOČE

Compact ploča ima atraktivan dizajn i izvanredne karakteristike proizvoda.

{caption}

Compact ploče se proizvode na isti način kao HPL, ali isključivo u etažnim presama. Sve ploče debljine 2mm i više proizvedene na ovaj način se deklarišu kao compact ploče. 

Compact ploče
Presovanjem više slojeva papira impregniranog smolom dobijamo High pressure compact laminat, homogeni, neporozni materijal velike specifične težine, 1,35 g/cm3.

Karakteristike

Ovaj materijal je izuzetno otporan na mehanička oštećenja i vlagu. Lako se čisti i održava i idealan je za opremanje svlačionica na bazenima, kupatila, kuhinja, za izradu laboratorijskog nameštaja. 
Pored compact ploča za enterijer postoje i compact ploče za spoljnu upotrebu čija je površina dodatno zaštićena i otporna na UV zračenje. Uglavnom se koriste za oblaganje fasada, izradu ograda na terasama i slično.

Asortiman

Comact ploče se obrađuju konvencionalnim alatima kao bilo koja druga ploča. Naravno režim obrade se mora prilagoditi ovom materijalu zbog velike tvrdoće. Takođe, neophodno je informisati se o načinu spajanja i montaže elemenata. 
Moderne kuhinje se skoro i ne mogu zamisliti bez upotrebe compact ploče kao kuhinjske radne ploče. Za radne prostore, kancelarije, prodavnice, šaltere, kao i hotelske recepcije, sale...compact ploča je idealan materijal zbog svojih tehničkih karakteristika i izuzetno otporne površine. U našem maloprodajnom salonu  možete naći veliki izbor  compact ploča proizvođača Kronospan i Egger. Po narudžbi kupca radi se sečenje na meru i obrada ivica.

Compact ploče