Furnirane ploče

{caption}

Ploče iverice i mdf-a oplemenjene prirodnim furnirom odlična su zamena za puno drvo. Koriste se za izradu ekskluzivnog nameštaja, u enterijerima kao zidne obloge, za izradu unutrašnjih i spoljnih vrata itd. Izrada proizvoda od ovih ploča je znatno jednostavnija, brža i jeftinija u odnosu na rad sa punim drvetom.

Proizvodnja furniranih ploča je tehnološki proces koji obuhvata odabir furnira, pripremu listova za spajanje, spajanje u plašteve na specijalizovanoj mašini kojima se oblažu ploče na koje je prethodno nanesen lepak. Tako pripremljene ploče i furnir idu u toplu presu. Nakon kondicioniranja ploče i sušenja lepka ploče se bruse određenom granulacijom papira i pakuju. Prilikom pripreme i odvajanja furnira veoma je bitno da je boja i tekstura furnira ujednačena tako da ploče u jednoj paleti budu približno iste. To je važno kako zbog izgleda kompletnog enterijera ili nekog komada nameštaja tako i zbog površinske obrade ukoliko se ploče toniraju ili bajcuju.

 

U zavisnosti od zahteva furniri mogu biti različitih tekstura. Neko zahteva da tekstura bude mirna i da se godovi pružaju paralelno jedan drugom dok ima i zahteva da tekstura bude nemirnija i približnija izgledu punog drveta. Shodno tome se i ove ploče deklarišu prema teksturi furnira kojim su oplemenjene.

Kolekcija furniranih ploča:

Kao novinu, našu kolekciju smo upotpunili i fruniranim pločama hrasta sa Rustic i Vintage završnom obradom, kod kojih je debljina furnira 1 mm, a ploča je završno obrađena pri čeku nije neophodno dalje tretiranje.

Furnirani MDF hrast rustic vintage

Izbeljeni furnirani MDF hrast rustic