Kant trake

Kant traka je detalj,a detalji su važni.

{caption}

Kant trake delimo na:

Kant trake

ABS kant trake   su napravljene od ekološkog materijala Acrilonitril Butadien Stirena sa veoma malom emisijom štetnih materija za razliku od PVC traka koje imaju veoma visoku emisiju štetnih materija.  ABS kant traka je veoma laka za obradu, mekanija i fleksibilnija u odnosu na PVC trake, što dosta utiče na smanjenje habanja noževa kant mašina. Povoljnija je za krivolinijsko kantovanje i za upotrebu u hladnijim uslovima. Koriste se u proizvodnji nameštaja za kantovanje oplemenjene iverice i drugih pločastih materijala. Standardne dimenzije:Širine : 22 – 54 mm. Debljine : 0,45 – 2 mm . Dostupne strukture u varijantama : glatka , kora , tekstura , sjaj , mat .

Melaminske kant trake su napravljene od impregniranog i štampanog papira. Specijalna vrsta papira se štampa i natapa hemijskim rastvorom smola radi poboljšanja svojstava papira. Radi se u dve varijante :

Standardne dimenzije :   Širine : 22 – 45 mm Debljine : 0,35 mm

Furnirske kant trake su trake napravljene od priprodnog furnira drveta. Koriste se za kantovanje furniranih ploča i potrebno ih je dodatno obraditi i zaštiti. Proizvode se u 3 varijante:

Idealne za kantovanje furnirskih ploča gde se postiže efekat pravog komada drveta.

Kant trake