„ FIMMA MADERALIA“

Međunarodni sajam Valensija

U periodu od 29. marta do 01. aprila 2022.god u Valensiji, Španija održano je 39. izdanje međunarodnog sajma materijala, tehnologija i komponenti za nameštaj, dizajn enterijera i unutrašnje projektovanje „ FIMMA MADERALIA“.

Na sajmu je učestvovalo preko 400 izlagača iz više zemalja sveta, sa posetama koje premašuju brojke pre pandemije sa više od 10%. Valensija je bila mesto susreta i komercijalnih kontakata vodećih domaćih i međunarodnih firmi u sektoru drvo-stolarija-dekoracija.

Posetioci, bilo da su marketinški stručnjaci ili profesionalci vezani za sektore uključene u događaj- dizajneri, arhitekte ili hotelski lanci, mogli su pronaći ne samo kompletnu ponudu, već i prostore za inspiraciju i prezentaciju novih ideja.

FIMMA MADERALIA je takođe bila domaćin programskih i tehničkih konferencija o primeni i upotrebi drveta u arhitekturi, novim tehnologijama u reciklaži drveta, termo obrađenom drvetu, identifikaciji drveta pomoću mobilnih uređaja ili različitih sistema sertifikacije, zatim materijali od kojih se ne samo proizvodi nameštaj već i oblažu zidovi, podovi ili plafoni i koji imaju svojstva otpornosti na vatru i vodu i akustična svojstva, poboljšavajući svoje ekološke i održive karakteristike.


  

U iverici je predstavljena evolucija boja u materijalima, a u segmentu okova za nameštaj predstavljene su novine u skladu sa novim trendovima.


  

Iz sektora mašina i tehnologije prikazani su  noviteti kako bi se zadovoljila potražnja tržišta za reciklažnim celuloznim pločama, linijama lakova koji eliminišu bakterije za 24 sata, mineralnim površinama od akrilne smole i mašinama koje rade sa veštačkom inteligencijom.

U sektoru posvećenom implementaciji i digitalizaciji prikazana su rešenja koja omogućavaju kompletnu mašinsku obradu vrata  sa glodanjem i umetanjem ručki i šarki za samo 30 sekundi.

Delić atmosfere sa sajma možete pogledati u nastavku: