Hrast friz

Klasika koja prati ritam prirode

Želeći da izbegnemo eksperimentisanje u kreiranju sopestvenog ambijenta, često težimo klasičnom i jednostavnom, a ipak jedinstvenom. Ukoliko želite da izbegnete jake boje, previše šarenila i neujednačenosti, a da ipak vaš prostor bude moderan i elegantan, idealan izbor je Hrast friz. Rezultat su ujednačeni tonovi, svetao prostor sa puno topline i ambijent koji prosto mami.

 
  

Furnir hrast friz je jedan od najpopularnijih i najčešćih dekora u enterijerima kuća, stanova, restorana i hotela. Razlog leži u skladnosti, ujednačenosti i boji prirodnog hrasta koja jednostavno privlači i kreira neverovatno sofisticiran i topao prostor.  U restoranima i hotelima je sve primamljiviji enterijer u drvetu, jer se tako stvara osećaj udobnosti i topline. Stvara se osećaj da ste kod svoje kuće, a zapravo se nalazite na mestu okruženi sa nepoznatim ljudima i to vam ne predstavlja problem i ne stvara vam osećaj neugodnosti.

  

Pojam friz odnosi se na način sečenja drveta, odnosno trupca iz kog se dobijaju tanki listovi – furniri. Ono što se želi postići su mirni tonovi i ravni godovi, bez čvorova i drugih nepravilnosti. Te, ukoliko želite savršeno od prirode, frizirani hrast je pravi izbor.

Šta god da opremate, nećete pogrešiti, jer rezultat je uvek isti – svedenost, udobnost, toplina. A, ukoliko se pak odlučite i na više kombinacija boja i materijala, hrast je vrlo zahvalan, jer jednostavno, savršeno je prilagodljiv. Probajte i rezultati će vas oduševiti.

Objavljeno: jun 2022.