Frontovi za kuhinju – kako izabrati atraktivne i kvalitetne kuhinjske frontove?

Sadržaj

Znate kako kažu da odelo ne čini čoveka.

Čoveka možda ne čini, ali kuhinju svakako da, a njeno odelo jesu frontovi kao spoljašnje površine kuhinjskih elemenata.

Prvi utisak ostavlja snažan efekat na svakog pojedinca, pa je i ovde takav slučaj. Ne dozvolite sebi da se naviknete na loše i pristanete na manje, već opremite svoju kuhinju najkvalitetnijim materijalima, koji ne samo da su dugotrajni, već donose savremen izgled za vašu kuhinju, po povoljnim cenama.

Sve ovo je moguće uz vašu Pinoles prodavnicu materijala za nameštaj. Posetite naš salon na adresi Južni bulevar 2 i uz pomoć stručnog osoblja odaberite proizvode po svom ukusu.

Neka vaši frontovi za kuhinju budu produkt pouzdanih svetskih brendova, čije artikle možete pronaći u našoj širokoj ponudi.

U nastavku ćete imati prilike da pogledate kako izgledaju naši predlozi kada su u pitanju vaši frontovi za kuhinje.

Frontovi za kuhinje visoki sjaj

Frontovi za kuhinju – kako izabrati atraktivne i kvalitetne kuhinjske frontove?

Medijapan frontovi pored raznolikog finalnog izgleda zbog svog način izrade, postaju i znatno otporniji i izdržljiviji u odnosu na spoljne uticaje, tako da su savršen izbor kada su u pitanju frontovi kuhinje.

Za one koji žele malo promene i redizajn kuhinje u modernom duhu, medijapan visoki sjaj nudi sjajna rešenja kada su frontovi kuhinja u pitanju.

MDF visoki sjaj znatno više akcentuje određene delove prostorije, u ovom slučaju kuhinje, tako privlačeći pažnju prisutnih.

Naša je preporuka da prema tome, frontovi za kuhinje od ovog materijala ne budu u kompletu izrađeni od njega, već da se odredi jedan segment visećih elemenata. Za ostale delove iskoristite druge materijale, ali se potrudite da oni budu izrađeni od materijala mirnijih tonova kako bi se napravio savršen balans.

Visoki sjaj medijapan u našem bogatom asortimanu pouzdanih brendova dolazi u više varijanti, kao što su Akril, Lakirani MDF, Mirror Gloss i PVC. Odaberite po vašem ukusu i potrebama!

Jedan od prvih izbora definitivno će biti proizvodi renomiranog brenda Falco, koji ispunjava visoke standarde proizvodnje i doprinosi tržištu materijala savršenim artiklima.

Kada su u pitanju frontovi za kuhinje od medijapana, posebno su interesantne Falco Mirror Matt ploče koje donose određenu vrstu sinergije estetike i praktičnosti.

Svoju višestruku upotrebu pronašli su i kada su u pitanju frontovi za kuhinju, dok je jedan od glavnih razloga pored visoke estetike u mat varijanti i njihova otpornost na otiske prstiju, čime se smanjuje potreba za učestalim sređivanjem i čišćenjem prostora kao što je kuhinja.

Mirror Matt je otporan na ogrebotine i karakteriše ga visoka hemijska i termička stabilnost. Povremeno će biti potrebno očistiti ovu površinu savršenu za kuhinjske frontove, sa tim da se taj posao obavlja jednostavno u svega nekoliko poteza.

Mirror Matt je savršen izbor za sve one koji puno vremena provode u kuhinji i žele da ona ostane očuvana kao prvog dana.

Istovremeno se postiže luksuzan izgled i moderan dizajn, pri čemu su zadovoljene sve praktične potrebe, zbog čega niko neće ostati ravnodušan.

Frontovi za kuhinje po meri kao praktičan izbor

Frontovi za kuhinju – kako izabrati atraktivne i kvalitetne kuhinjske frontove?

Izgled frontova kuhinje je od ključnog značaja za finalni izgled celog ambijenta, pa zato pored punog drveta koje treba da bude poslednji izbor iz praktičnih razloga, kao i već pomenutog i izuzetno korisnog medijapana, naša preporuka jeste oplemenjena iverica – univer.

To nije samo savet dizajnera i stručnjaka za enterijer, već i praktična preporuka majstora sa terena. Kada se prave kuhinjski frontovi po meri, univer je posebno pogodan zbog jednostavnog načina obrade, tako da je skloniji manipulaciji prilikom izrade.

Bilo da je želite iskoristiti za samostalnu izradu i “uradi sam” poslove kada su gotovi frontovi za kuhinje vaših ruku delo ili prepuštate posao majstorima, iverica je topla preporuka jer je ekonomičan izbor i jednostavna za obradu.

Za razliku od klasične iverice koju posebno preporučujemo za izradu unutrašnjih delova elemenata kuhinje, oplemenjena svojim finalnim izgledom daje vam mogućnost da je jednako dobro iskoristite za spoljašnje elemente, odnosno front kuhinje. Jednobojni frontovi kuhinje, kombinacija boja, kreativan dizajn sa simulacijom mermera ili drveta.

Odluka je samo vaša.

Stakleni frontovi za kuhinje sa luksuznim izgledom

Frontovi za kuhinju – kako izabrati atraktivne i kvalitetne kuhinjske frontove?

Govoreći o elementu kao što je front za kuhinju, verujemo da ste prepoznali važnost za finalni izgled enterijera ovog dela domaćinstva. Činjenica je da u kuhinji, hteli ne hteli, provodimo veliki deo vremena, bilo da je to uz pravljenje omiljenih specijaliteta ili još bolje kada su kuhinja i trpezarija spojeni, pa ovde i ručavamo i provodimo kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima.

U svakom slučaju, energija koju šalju elementi nameštaja u enterijeru itekako utiče na sve one koji tu i borave.

Iako savremeni trendovi sve više u prvi plan stavljaju kvalitetne materijale za izradu kuhinjskog nameštaja, prema čemu smo i sami dali savete u našem blogu za moderne kuhinje, ne zaboravite da je i staklo materijal luksuznog karaktera.

Frontovi za kuhinje od stakla kao da pozivaju da sve oči budu usmerene ka njima, pa ćete lako uhvatiti znatiželjne poglede kako se dive vašoj novoj i preuređenoj kuhinji.

S obzirom da su stakla providna, potrudite se da i sve ono što se nalazi unutar kuhinjskih elemanta, kao što je posuđe, bude uredno poređano i složeno, te na najbolji način reprezentativno.

Neko bi možda rekao da su stakla po malo bezlična, te da ne ostavljaju puno prostora za eksperimentisanje i igranje bojama, dezenim, kao recimo pločasti materijali.

Mi se pre svega, kao neko čiji su ovi materijali glavni deo ponude, moramo složiti, jer znamo koliko su široke mogućnosti.

Međutim, nudimo i sjajno dopunsko rešenje za vas koji se ipak odlučite za frontove od stakla. Naši okovi za nameštaj luksuznog dizajna i praktične namene biće šlag na tortu kada su u pitanju frontovi za kuhinje.

Ručice za kuhinjske delove

Zamislite samo sliku u glavi. Stakleni frontovi sa belim okvirom uz tamnije ručice za nameštaj sofisticiranog dizajna, u našem asortimanu u najrazličitijem dizajnu i oblicima – kružni, kvadratni, klasični pružni

Pored ručica kao finalnog detalja, odaberite i šarke koje će se na najbolji mogući način uklopiti, a naša široka ponuda vam ostavlja prostora da izaberete baš po vašoj meri.

Boje kuhinjskih frontova – kako ih uklopiti sa ostatkom enterijera?

Za sam kraj, bilo bi dobro još malo popričati o bojama kada su u pitanju frontovi za kuhinjske elemente i generalno kuhinja.

Pre svega, bez obzira na sve preporuke koje ste pročitali do sada, kuhinja je ipak prostor u vašem domaćinstvu zadužen za pripremanje jela, ali u tom duhu za insipraciju majstora za pripremu obroka.

Samim tim, neka odabir boja za frontove i druge elemente bude baš po vašoj meri.

Iako smo mi uvek više za minimalistički dizajn i sofisticiranost u enterijeru sa daškom elegancije, bilo da je u pitanju naš Nature, Classic ili Urban dizajn, primetno je da se danas vratila kultura eksperimentisanja kod uređenja enterijera.

Frontovi za kuhinju – kako izabrati atraktivne i kvalitetne kuhinjske frontove?

Možete se igrati raznim bojama, dezenima, kombinovati industrijski, skandinavijski, tradicionalni stil. Pa ipak, potrudite se da ovo ne ode predaleko, jer mnogo svega ne znači uvek i bolje.

Ono što je važno kada je izbor boje u pitanju jeste i adekvatno osvetljenje. Kada se odlučite za tamnije tonove frontova, potrudite se da oni budu propraćeni jačim osvetljenjem iz više uglova i izvora, kako sam prostor ne bi “potonuo” u tamnijim elementima.

Dosta važna jeste i činjenica da li je i u kojoj meri kuhinja prostorno odvojena od ostalih soba u domaćinstvu. Da li je parket šaren ili jednobojan, kakvog je dezena, kao i zidovi, sve to igra važnu ulogu. Kada su ovi elementi u bojama, frontovi za kuhinje bi trebali da budu neutralniji, dok se više možete igrati sa odabirom boja u obrnutom slučaju.

Bilo da su finalni odabir drveni frontovi za kuhinje, imitacija drveta od materijala iz našeg asortimana ili su to ipak stakleni kuhinjski frontovi, kombinacija boja mora biti savršena.

Nadamo se da će naše preporuke, kao i ideje i inspiracije za kuhinju biti od koristi, kao i da ćete na najbolji način sve proizvode u našem asortimanu implementirati u enterijer vašeg domaćinstva.

Istražite kompletan asortiman proizvoda na našem sajtu, putem koga određene proizvode možete poručiti online. Posetite nas i na adresi Južni bulevar 2, gde ćete imati priliku da se na licu mesta uverite u kvalitet izložbenih materijala i posavetujete sa stručnim osobljem.

Objavljeno: februar 2024.