Gredice u enterijeru

Letvice kao trend je i dalje je veoma aktuelan, beleži uporan rast, a razlog svakako leži u brojnim atraktivnim osobinama. Upotreba ritmički vizuelnih, vertikalnih linija nije nova u istoriji čovečanstva: u antičkoj arhitekturi možemo pronaći čuvene primere takvih površinskih modulacija.

Tokom vekova, letvice su se pokazale kao konvertibilni, praktični klasici dizajna. Graciozni kanali koji se uzdižu na antičkim stubovima funkcionišu kao vanvremenski elegantni strukturni elementi: naglašavaju vertikalno poravnanje površine i virtuozno se igraju sa svetlom i senkom. Konstantno se reinterpretiraju u umetnosti i zanatima, obradi metala i dizajnu.

Gredice u enterijeru

Drvene obloge ne samo da su estetski element, one imaju i zaštitno svojstvo, produžuju životni vek vaših unutrašnjih zidova.


I zato nije iznenađujuće da dekori za letvice nikada nisu izašli iz mode. Naprotiv, intenzivno dobijaju na popularnosti i krase čitave kuhinjske frontove, mogu se naći na elementima u prostoriji ili delovima nameštaja.

Gredice u enterijeru

Uzbudljiva rešenja

Dizajneri enterijera i arhitekte cene motive letvica zbog njihove svestranosti: njihov jednostavan koncept omogućava uzbudljiva rešenja kako u formi tako i u funkciji. U zavisnosti od proporcija, letvice se koriste kao specifični akcenti u enterijeru ili se mogu ugraditi da bi se stvorila čitava pozadina sofisticirane igre svetlosti i senke.

Gredice u enterijeru

Proizvođači nameštaja ih koriste u dizajnu pregradnih zidova, postavljaju na prednje ili zadnje zidove nameštaja ili na veće površine kao zidne panele. U zavisnosti od situacije, letvice mogu čak pomoći u poboljšanju akustike prostorije.
Dizajneri enterijera u svom radu koristi letvice, jer, kako kažu, često imaju osećaj da unutrašnjosti uvek nešto nedostaje. U takvim slučajevima proveravaju da li eventualno valovite strukture i letvice mogu da ožive stvari. Pa tako na primer, ukoliko je enterijer previše harmoničan može dobiti pravi energetski podsticaj jednostavnom promenom prednje strane ormarića.

Gredice u enterijeru

Krećući se u korak sa već prepoznatljivim trendovima u enterijeru, nudimo vam efektna rešenja zahvaljujući svom raznovrsnom i bogatom asortimanu. Ostvarivši veoma uspešnu saradnju sa italijanskim proizvođačem drvenih letvica – 4Design, obogatili smo naše tržište savršeno dizajniranim i kvalitetnim drvenim gredicama. Želeći da vam ih predstavimo u punoj formi, u našem maloprodajnom salonu, napravili smo kutak specijalno posvećen ovim nezaobilaznim gredicama. Budite naši gosti, a mi ćemo vas uvesti u novi svet mašte i pomoći da svaku vašu ideju realizujete i dobijete jednu drugačiju viziju vašeg enterijera.

Prodaja Techno Veneer ploča u Pinolesu

Techno Veneer je jedan od proizvoda iz našeg asortimana. Konstantno se trudimo da ispratimo moderne svetske trendove i da ih donesemo na naše tržište. Tokom proteklih 24 godine, sada već tradicionalno dostavljamo najkvalitetnije i najekskluzivnije materijale na domaće tržište.

Pre kupovine furniranih ploča Techno Veneer se možete uveriti u njegov kvalitet na licu mesta u našem odlično opremljenom salonu na adresi Južni bulevar 2. Prilikom kupovine će vam na raspolaganju biti naše stručno i ljubazno osoblje, spremno da odgovori na sva pitanja i nedoumice. Iako se nalazimo u centru grada na prometnoj lokaciji, ne morate brinuti ni za parking, s obzirom da smo obezbedili mesto za svakog našeg posetioca.

Pozivamo vas da nas posetite i da na licu mesta odaberete tip Techno Veneer ploča ili drugog materijala koji vam je potreban. Pogledajte i naš online katalog i kupite proizvode preko sajta!

Objavljeno: februar 2023.