Ekstrudirana iverica

Za kvalitetna i trajna vrata

Ekstrudirana iverica je specijalna vrsta ploče čija je namena, pre svega, za izradu visokokvalitetnih vrata. Napravljena po uzoru na konstrukciju mosta, cevasta podloga pruža idealnu kombinaciju lakoće i stabilnosti , odnosno kombinaciju male težine i čvrstoće. U poređenju sa punim pločama, težina ovog materijala je redukovana do 60%. Ta činjenica dokazuje da visoko kvalitetna vrata ne moraju da budu i teška. Specijalno orijentisano iverje u samoj ploči garantuje veoma visoku otpornost na udar:  vrata sa ispunom od šuplje ekstrudirane iverice izdržaće čak i najjači udar uprkos maksimalnom prečniku šupljina unutar ploče. Šupljine (rupe) su raspoređene po kraćoj strani ploče.

Podloge od ekstrudirane iverice imaju izuzetno nizak stepen krivljenja. Stoga su posebno pogodne za vrata sa osetljivim površinama.

Specijalno usmerena vlakna doprinose još većoj čvrstoći:
Vrata sa cevastim podlogama odolevaju i najjačim udarcima – i to pri maksimalnom prečniku sa tankim cevastim letvama.

Ekstrudirana iverica je presovana iverica sečena u profilisane table koja ima cilindrične otvore. Primenjuje se i u građevinskoj industriji kao dodatni zvučni i termički izolator (izradu vrata, pregradnih zidova itd) u vidu ispune. Zavisno od vrste i primene, ekstrudirana iverica se izrađuje sa zvučnom izolacijom od 26 do 44 dB, vatrootpornišću od 15 do 60 minuta i gustinom od 210 do 700 kg/m ³.