Moved by Grass!

Tehnička preciznost, izdržljivost, funkcionalnost, dizajn i ekološka svest se spajaju kako bi formirali visoko sofisticirani standard kvaliteta.

Fioke, klizači, šarke, sistemi za otvaranje, dodaci za enterijer  – GRASS proizvodi oživljavaju svaki komad nameštaja.

“Nikada nemojte stajati mirno i uvek razmišljajte korak unapred. Za nas pokret znači postavljanje tempa i inspirisanje naših kupaca”– Grass.

 

 

 • Nova Pro Scala

GRASS fioke su odličje elegantnog dizajna, ravnih linija, visokog kvaliteta i stabilnosti. Izvanredna rešenja proizvoda proizilaze iz snage konstantne inovacije i razmišljanja o potrebama i zahtevima kupaca. Sa svojim odličnim radnim karakteristikama mogu se koristiti za moderne enterijere u dnevnim sobama, kupatilima i kuhinjama.

Fioka Nova Pro Scala je dobitnik nagrade „German design award 2016“.

Nova Pro Scala je dostupna u standardnim visinama od 63, 90, 186mm i u bojama – bela i antracit.

Moved by Grass!

Inspiracija pod pravim uglom.
Jednostavno. Jasno. Bezvremenski.
Savršene klizne karakteristike: Nova Pro je sinonim za stabilnost, lagano zatvaranje i minimalnu silu otvaranja.

Moved by Grass!
 • Optimalno iskorišten prostor
 • Jednostavna montaža
 • 100% reciklirajuća
 • Visok nivo stabilnosti i komfor pri kretanju i zatvaranju
 • Jedinstvene klizne karakteristike, Soft- close tehnologija
 • Proizvedena u Austriji

 

 • Nova Pro Crystal Plus

Otvorene unutrašnje fioke u bilo kojoj odabranoj kombinaciji materijala prednjih frontova nude atraktivan prikaz. Ne samo praktične, već i izuzetno atraktivne, novi dizajn naglašava nove kreativne ideje.

Moved by Grass!

Inovativni Nova Pro Scala Crystal sistem fioka kombinuje klasični i napredni razvoj dizajna nameštaja.

Moved by Grass!

Nova Pro Scala Crystal fioke su mnogo stvari u jednom:

 • Visok nivo stabilnosti.
 • Nije potrebna obrada elemenata koji se uvlače.
 • Optimalna upotreba prostora zbog ravnih unutrašnjih površina i male širine.
 • Integrisano podešavanje visine, boka i ugla nagiba

 

 • Vionaro V13

Dizajn, pažnja posvećena detaljima, precizno kretanje i kvalitet odlika je savršene forme Grass Vionaro fioka. Stranice širine od samo 13 mm napravljene su od materijala najvišeg kvaliteta i nude fioku sa vrhunskim dizajnom i prostorom za skladištenje, kao i funkcionalnom tehnologijom koja se poklapa sa savršenom formom. Odlikuje se minimalističkim dizajnom, jako tankim stranicama koje omogućavaju više smeštajnog prostora i mogućim opterećenjem od 40kg po fioci.

Zahvaljujući posebnom sistemu klizača, fioke ostaju stabilne i kada su maksimalno izvučene pod najvećim opterećenjem, a da pritom sve vreme klize veoma lako.
Fioke su dostupne u bojama – bela i antracit.

Moved by Grass!

Savršena forma i funkcija!

Vionaro je zasnovan na isprobanom i testiranom Dynapro skrivenom klizaču i tako postaje modularno sistemsko rešenje.To znači da fioke od drveta i Vionaro (metalne) fioke, koriste isti klizač i nude prostor za moderan dizajn nameštaja koji tačno odgovara vašim željama.
Potpuno sinhronizovani klizači omogućavaju tiho, nečujno otvaranje fioka, a poboljšana funkcija pomoću novog liquid ublaživača daje mogućnost i mekog zatvaranja.

Moved by Grass!

Jedan klizač – različite opcije i mogućnosti!

 

 • Dynapro klizači

GRASS Dynapro je jedan od vodećih sistema skrivenih klizača sa integrisanim uređajem za podešavanje visine, bočne strane i nagiba, kao i opcionom funkcijom podešavanja dubine koja se može naknadno ugraditi. Sva podešavanja su bez alata, lako dostupna i jednostavna za rukovanje.

Podgradni Grass klizači nude ne samo savršeno kretanje, visoku stabilnost, preciznost i izuzetnu udobnost rada, već pre svega apsolutnu slobodu dizajna kada su u pitanju pojedinačni koncepti nameštaja.

Moved by Grass!

Prostor za nove ideje – klizači za drvene i metalne fioke!

Uz Dynapro klizače dizajneri nameštaja mogu dati slobodu svojoj kreativnosti. Kada se koriste su u paru sa Vionaro stranicom dobijate metalnu fioku sa izuzetno tankim stranicama 13mm. Kada se upari sa drvenom fiokom dobijate tradiciju u najboljem izdanju. Dynapro klizači za drvene i metalne fioke kombinuju funkciju i udobnost.

Moved by Grass!

Grass Vionaro sistem fioka i Dynapro klizači – posebna kombinacija.

Moved by Grass!
 • Dynapro klizači se mogu koristiti za drvene i Vionaro (metalne) fioke
 • Potpuno sinhronizovani klizači
 • Nosivost klizača 40 kg ili 70 kg
 • Soft-close tehnologija sa liquid ublaživačem
 • Materijal: čelik
 • Montaža bez alata
 • Podešavanje visine +3,5 mm, bočno podešavanje ± 1,5 mm i podešavanje nagiba +4 mm bez alata pomoću 2D,3D,4D spojnica
 • Opciono: Tipmatic soft-close adapter

 

 • Tiomos šarke

TIOMOS šarka spaja inovativnu tehniku, vrhunski dizajn i elegantan sistem kretanja koji ispunjava sve tehničke i funkcionalne zahteve u najmanjem prostoru.
Postoje i različite opcije za načine otvaranja i zatvaranja vrata. Pored tradicionalne opružne šarke, postoji i verzija mekog zatvaranja sa integrisanim ublaživačem koji pruža meko i postepeno zatvaranje vrata svih veličina u bilo kojoj primeni.

Pored modernog dizajna, šarku karakteriše i maksimalna stabilnost, kao i ugao otvaranja 110º. Uz odgovarajuću pločicu omogućeno je 3D podešavanje.
Koristi se za debljinu vrata do 24mm.

Moved by Grass!

Soft-close ublaživač ima postupno podešavanje i integrisan je u kućištu šarke.

 

 • Nexis šarke

Dokazana tehnologija čini Nexis klasičnim izborom među sistemima šarki. Serija Nexis šarki nudi dodatnu vrednost kroz niz dizajnerskih rešenja koja će ispuniti sve tehničke i funkcionalne zahteve koji će inspirisati buduću proizvodnju nameštaja. NEXIS šarke su dizajnirane je za brzu i jednostavnu montažu bez alata. Savršene su za materijal vrata kao što su iverica, masivno drvo ili MDF ploče. Mogućnost montaže ublaživača (Soft-close) ne zahteva dodatno bušenje elementa ili vrata.

Šarka se može odvojiti od pričvrsne pločice click-on jednostavnim pritiskom. Pouzdane i automatske šarke koje pružaju dugotrajnost vašem nameštaju. Ova serija sadrži brojne šarke za skoro svaku posebnu primenu i montažu pod različitim uglovima otvaranja.

Moved by Grass!

Spoj tradicije i kvaliteta

Objavljeno: jun 2023.