Enterijer doma u skladu sa prirodom

Sadržaj

Održivi i obnovljivi materijali u enterijeru.

Povezivanje sa prirodom je od vitalnog značaja za naše blagostanje.

Iako nam život u gradu donosi mnoge pogodnosti, postepeno možemo osetiti kako naša veza sa prirodom slabi. Kako ne bismo u potpunosti izgubili dodir sa istom, delić rešenja pronalazimo u dizajnu enterijera. Sintetičke i štetne materijale u domu, poželjno je svesti na minimun i zameniti prirodnim, održivim materijalima koji su istovremeno obnovljivi.

Često čujemo izraze održivi i obnovljivi materijali.  Ali šta oni zapravo podrazumevaju u opremanju enterijera?

Održivi materijali

Prirodni, biorazgradivi materijali koji se mogu ponovo koristiti neograničen broj puta. Održivi materijali su oni koje je moguće proizvoditi u neophodnim količinama bez narušavanja sistema prirodnih resursa i prekomernog iscrpljivanja onih neobnovljivih.

Upotrebom održivih materijala u dizajnu enterija, smanjujemo emisije ugljen – dioksida i pomažemo u očuvanju životne sredine, korišćenjem recikliranih i obnovljivih materijala. Uređenje prostora na održiv način, ne mora da kompromizuje luksuzan, jedinstven dizajn.

Sa porastom ekološke svesti, primetan je sve veći fokus na materijale poput bambusa, drveta, kamena, vune, lana, slame i sirovog organskog teksila. Životni prostori dizajnirani u skladu istim, ispunjavaju stranice arhitektonskih časopisa i inspiracija su mnogima.

Obnovljivi materijali

Bilo da su reciklirani ili dobijeni organskim putem, ovi materijali se stalno obnavljaju – što ne mora značiti da ih ima u izobilju. Njihovo prekomerno korišćenje može čak negativno uticati na održivost. Uvođenjem prirodnih elemenata u dom, postižemo sklad između užurbanog, gradskog života i onog života koji je u skladu sa našim blagostanjem. Pozitivni efekti ovih malih promena mogu se iskusiti skroz primenu obnovljivih materijala koji su čistog, organskog porekla. Umesto plastike odaberite drvo ili pak kamen. Sintetičke tkanine zamenite organskim platnom, konopljom, lanom ili vunom.

Za vizuelnu ispiraciju, u nastavku su naši predlozi za održiv i obnovljiv dizajn enterijera.

3 ideje za enterijer upotpunjen prirodnim elementima

Pinoles asortiman čine visoko kvalitetni materijali koji su direktno sa svetskog tržišta stigli kod nas. U skladu sa karakteristikama, kvalitetom i renomeom brenda proizvoda, formirane su i cene.  Uz pažljivo kreiran asortiman, odgovaramo na potrebe korisnika različitih zahteva, a kvalitet uvek stavljamo na prvo mesto. Pogledajte naše kataloge online. Možete nas posetiti u odlično opremljenom salonu smeštenom u srcu Vračara i pogledati održivi i obnovljivi materijali

Prodaja pločastih materijala – posetite nas u prostranom salonu

U Južnom bulevaru 2 nalazi se prostran Pinoles salon u kome ćete izuzev materijala koje nudimo, moći da dobijete i pomoć profesionalaca. Stručan tim rado će vam odgovoriti na sve nedoumice i pitanja i pomoći vam da dođete do najboljeg rešenja za enterijer koji opremate.

Kućni ljubimci su kod nas dobrodošli, a uz obezbeđeno parking mesto i rampu za kolica, svi našu klijenti moći će da pristupe salonu. Kontaktirajte nas, pogledajte naš katalog, posetite salon u Beogradu i uverite se u kvalitet pločastih materijala koje nudimo!

Objavljeno: septembar 2023.