Pravi izbor za savršenu kuhinju

Organizacija prostora i udobnost

Savremeni trendovi u uređenju kuhinja i enterijera uglavnom stavljaju naglasak na ravne površine, jednostavnost i minimalizam. Kod izbora boja i materijala, obično se vodimo idejom da elementi koje odaberemo stilski dobro funkcionišu sa ostatkom našeg životnog prostora i zajedno čine zaokruženu celinu. Osim estetskog, važan je i praktični razlog ovakvog pristupa u uređenju. Lakše je čišćenje i održavanje, a kuhinja uvek izgleda elegantno i uredno.

Dizajniranje kuhinje velik je izazov, jer kuhinja mora da omogući praktičnu pripremu jela, maksimalno iskorišćenje i organizaciju prostora. Bilo da je reč o maloj ili velikoj kuhinji izbor i pravilan raspored određenih elemenata učiniće je savršenom.

Dizajneri često ističu da je nameštaj po meri najbolji odgovor na sve probleme, ali i želje i potrebe u enterijeru. Iz tog razloga ne čudi činjenica da su savremeni domovi nezamislivi bez bar jednog ovakvog komada nameštaja.

Materijale prvenstveno biramo prema svojim željama kako bi naglasili stil koji nam se sviđa kao i atmosferu koju želimo da postignemo.

U prostoru kuhinje naročito je bitna organizacija prostora, ne samo u pozicijama električnih uređaja, već i unutrašnjosti kuhinjskih elemenata.

Izvlačni ormarići za flaše, začine i namirnice koje koristimo prilikom kuvanju, fioke za pribor za jelo sa puno praktičnih pregrada,velike duboke fioke idealne za smeštanje posuđa i tanjira – sve je to moguće imati kreirajući  praktičnu kuhinju po meri u kojoj je boravak i pripremanje hrane neopisiv užitak.

Prostora nikad dosta – sistem unutrašnjih dodataka

Uz Grass Tavinea Sorto modularne podele,unutrašnji prostor fioke možete prilagoditi vašim potrebama kako bi pribor i sitnice u fiokama ostale uredno smeštene,or ganizovane i na dohvat ruke.

Kante za smeće sa dodatnim prostorom

Potpuno neupadljiv, ali neophodan deo inventara kuhinje o kom se prilikom planiranja mora voditi računa kao bitnom detalju koji će kasnije olakšati svakodnevno kuvanje, spremanje i održavanje optimalne higijene u kuhinji. Kante su prilagođene za umetanje u fioku ili ormariće u delu kuhinje neposredno uz radnu površinu namenjenu za pripremu jela što je izuzetno praktično.

Unesite udobnost kretanja u svoju kuhinju

Grass Kinvaro-mehanizam za podizanje frontova uklapa se u nameštaj gotovo nevidljivo, otvarajući tako potpuno nove mogućnosti za elemente na zidu i gornje kuhinjske elemente.

Šarke su neizostavni deo nameštaja. U zavisnosti od načina otvaranja elementa moguće je odabrati različite tipove šarki koje će omogućiti i otvaranje vrata pod različitim uglovima.

Razni tipovi Tiomos šarki proizvođača Grass omogućavaju spojeve sa vratima od raznih materijala kao što su iverica, compact ili staklo.

Jednostavno. Jasno. Bezvremenski.

Sistem fioka pruža širok spektar rešenja u smislu skladištenja, praktičnosti i dizajna. Osnovna im je namena da omoguće savršenu organizaciju prostora i najzahtevnijim korisnicima. Razne pregrade, ulošci, organizatori osmišljeni su kako bi svojim dimenzijama odgovarali fiokama i prilagodili se individualnim navikama i željama.

Klizači za fioke,takodje odgovaraju različitim zahtevima s obzirom na način ugradnje, nosivost, dužinu, ali i kvalitet. Namenjene su raznim tipovima fioka koje se montiraju na njih. Uz klizače se dodaju i sistemi nežnog zatvaranja fioka, čime se štiti nameštaj od udaraca, ali i stvara neopisiv osjećaj udobnosti prilikom korišćenja.

Okovi za nameštaj direktno utiču na udobnost korišćenja svakog prostora, a idealne kuhinje su one koje svojim korisnicima olakšavaju svakodnevnicu.

Nameštaj po meri je način na koji najbolje možemo iskoristiti prostor, učiniti ga maksimalno funkcionalnim i urediti po svojim željama.

Objavljeno: februar 2022.