Stara kuhinja u novom izdanju

Grass Kinvaro T-slim

Kuhinja zauzima centralni deo svakog doma, posebno onda kada je dizajnirana po meri svih članova porodice.Ako uzmemo u obzir da je kuhinja mesto gde svakodnevno provodimo puno vremena u pripremi i konzumiranju obroka, jasno je da za ovaj deo kuće želimo samo ono najbolje i najkvalitetnije. Želimo slikovitu kuhinju koja će odgovarati fotografijama koje viđamo po časopisima, ali i dovoljno funkcionalan prostor koji ćemo moći da opremamo u skladu sa svojim potrebama.

Upravo to savršeno opremanje je neophodan element svake kuhinje i podrazumeva stvaranje praktičnog i funkcionalnog životnog prostora.

Preuređenje kuhinje je još jedna stavka koju bi svaki dom trebao da razmotri. Iako vam je kuhinja u momentu izrade izgledala dovoljno veliko i prostrano, dešava se da vremenom stvari postanu tesne. Pronađite delove kuhinje u kojima vam je ono najpotrebnije, a zatim primenite različite mogućnosti pomoću kojih možete dodati još prostora za skladištenje. To može uključivati preuređivanje vrata kuhinje ili dodavanje više polica.

U nastavku teksta delimo sa vama neke od ideja i mogućnosti  koje će vam pomoći da brzo ulepšate svoju kuhinju!

Neometan pristup

Za razliku od standardnih vrata koja se otvaraju s leve ili desne strane gornjeg ormarića, Grass Kinvaro T-slim otvara preklop vrata prema gore i time omogućava veću slobodu kretanja i slobodan prostor gornjim kuhinjskim elementima. Element može ostati otvoren dok neometano radite u kuhinji.

Kinvaro T-Slim sistem podizanja vrata se skoro neprimetno integriše u nameštaj, otvarajući nove mogućnosti za gornje elemente. Dimenzija mehanizma od samo 12 milimetara širine-nudi još jednu prednost: mehanizam za podizanje frontova zauzima vrlo malo prostora, što znači da se raspoloživi prostor za odlaganje može iskoristiti u potpunosti.

Bez obzira da li se koristi za male ili velike frontove u kuhinji, dnevnoj sobi ili nekoj drugoj prostoriji, Kinvaro T-slim omogućava jednostavno i lagano otvaranje vrata.

Lagano otvaranje i udobno zatvaranje

Sa Grass Kinvaro T-slim mehanizmom možete doživeti potpuno novo emocionalno iskustvo prilikom otvaranja i zatvaranja. Ormarići se otvaraju tiho i lagano, nezavisno o snazi zatvaranja i težini vrata. Tehnologija tipmatic mehanizma takođe omogućuje otvaranje i zatvaranje vrata na sasvim jednostavan i lagan način – bez potrebe za ručkama.

Isti dizajn za gornje i donje elemente

Savremeni izgled kuhinje zahteva velike i široke fronte koje su međusobno odvojeni tankim razmacima. Dodatan detalj su gornji elementi koji prate iste linije donjih elemenata, a upravo Kinvaro T-slim omogućuje izvođenje ovakvog dizajna.

Zbog svoje kompaktne građe i minimalističkog dizajna, Kinvaro T-slim se uklapa sa visokim gornjim elementima stavljajući naglasak na dizajn namještaja. Unutar ovog mehanizma svaka komponenta je detaljno optimizovana, tako da se mehanizam lagano otvara, a zatvara tiho i bez napora.

Pravi odabir materijala za nameštaj je još jedna važna stavka koja značajno određuje izgled i funkcionalnost doma.Prilikom izbora dezena oslonite se na proverene palete boja.

Svetlije boje čine da prostorija izgleda veća, dok tamnije boje čine da prostorije izgledaju vizuelno manje, ali i bolje definisano.

Objavljeno: jun 2022.