4 ključna elementa skladnog open space koncepta

Open space koncept je sve češći na listi želja dizajna enterijera. Iako su prednosti prostrano dizajniranog doma brojne, potencijalno se može javiti nekolicina izazova. Kako bi vaše prostorije odisale harmonijom, u narednom delu su 4 ključna elemenata koje bi trebalo uzeti u obzir kako biste dizajnirali skladan open space dom!

4 ključna elementa skladnog open space koncepta

Boje

Kada želimo da postignemo kohezivan izgled prostorije, odabir prave palete boja je ključ. Korisno je da odaberemo kombinacije boja koje su međusobno komplementarne i time ostvarimo efekat povezanosti.

4 ključna elementa skladnog open space koncepta

Svetlije nijanse, poput zemljanih tonova, mogu stvoriti osećaj topline i udobnosti, dok su uz bazične komade nameštaja, živopisnije nijasne te koje vašem prostoru daju kontrast.

Simetrija u dizajnu open space koncept-a

Osnove postizanja balansa i sklada izgrađene su na simetriji i asimetriji. Simetriju postižemo time što odredimo željeni centralni deo prostora, a potom u odnosu na ovu nišu postavimo nameštaj i dekorativne motive koji su slični po obliku, boji i dimenziji. Finalni rezultat povezuje se sa skladom i prefinjenošću. Asimetrija sa druge strane, iako potpuno drugačija, i dalje podjenako može doprineti balansu prostorije.

4 ključna elementa skladnog open space koncepta

Sklad je ostvaren zahvaljujući komplementarnom pozicioniraju nameštaja i dekorativnih elemenata koji se u srži razlikuju po dimenziji, teksturi i obliku.

Osvetljenje i harmonija otvorenog koncepta

Navodi se kao element koji se u većini slučajeva potcenjuje, ali je izuzetno važan za dizajn open space koncept-a. U zavisnosti od toga na koji način se pozicionira, kog je intenziteta i koje nijanse, osvetljenje može u potpunosti promeniti izgled i harmoniju vašeg prostora.

4 ključna elementa skladnog open space koncepta

Za postizanje balansa i željenog ishoda, neophodno je smisleno kombinovati prirodne i veštačke izvore svetla.

Teksture i izazovi

Korak dizajna koji je, pored toga što je kreativan, jako fleksibilan i daje širok spektar mogućnosti. Bez obzira da li dodajete nove elemente u već dizajniran prostor ili to radite prvi put, teksture su tu da upotpune projekat i učine ga jedinstvenim i povezanim.

4 ključna elementa skladnog open space koncepta

Pod teksturom podrazumevamo sve ono što vizuelno i na dodir značajno doprinosti osećaju i udobnosti u domu. Različite boje, šare, interesantni tepisi, jastuci i zavese, finalni su dodir za skladan open space dizajn.

Prodaja pločastih materijala – posetite nas u prostranom salonu

Pinoles asortiman čine visoko kvalitetni materijali koji su direktno sa svetskog tržišta stigli kod nas. U skladu sa karakteristikama, kvalitetom i renomeom brenda proizvoda, formirane su i cene. Uz pažljivo kreiran asortiman, odgovaramo na potrebe korisnika različitih zahteva, a kvalitet uvek stavljamo na prvo mesto. Pogledajte naše kataloge online, a možete nas posetiti u odlično opremljenom salonu smeštenom u srcu Vračara.

U Južnom bulevaru 2 nalazi se prostran Pinoles salon u kome ćete izuzev materijala koje nudimo, moći da dobijete i pomoć profesionalaca. Stručan tim rado će vam odgovoriti na sve nedoumice i pitanja. Pomoći vam da dođete do najboljeg rešenja za enterijer koji opremate.