Soba za devojčice – ideje za uređenje sobe za devojčice

Autor: Goran Knežević

Sadržaj

Vreme je da dečija soba za devojčice dobije preuređenje i renoviranje?

Sigurno je da su vam potrebni kvalitetni i pouzdani materijali, kao i originalne ideje koje će oduševiti ne samo vas, već i vaše male princeze. Široka ponuda pločastih materijala čeka vas u našoj prodavnici pločastih materijala na adresi Južni bulevar 2. 

U našem salonu na licu mesta možete videti izložbeni materijal, uveriti se u njegov kvalitet i dobiti dodatne preporuke i savete našeg stručnog osoblja.

Neka dečije sobe za devojčice uz naše ideje i savete budu pravo malo carstvo vaših miljenica, dok će materijali iz našeg asortimana biti siguran oslonac dugi niz godina.

Uređenje dečije sobe za devojčice – ideje za lepo i praktično sređivanje

Moderna soba za devojčice

Verujemo da ćete i vaše ćerkice uključiti u to kakav dekor, boje i druge završne elemente će želeti u svojoj spavaćoj sobi gde provode puno vremena. Sa druge strane, pretpostavljamo da prilikom uređenja dečijih soba za devojčice ne želite izdvajati basnoslovne sume novca, s obzirom da će im trenutni enterijer dosaditi kroz samo nekoliko godina skladno tome kako odrastaju.

Soba za devojčice može biti jednako lepa i moderna, ali i sasvim povoljna kada se prilikom izrade nameštaja i njegovih elemenata koriste materijali kao što je oplemenjena iverica.

Ovaj materijal je idealan izbor za dečiju spavaću sobu za devojčice zbog toga što nastaje oplemenjivanjem sirove iverice dekorativnim papirom impregniranim melaminskom folijom. Zbog svog načina nastanka, dolazi u velikom broju boja i završnih dekora, tako da je izbor raznolik, što će sigurno oduševiti vašu ćerku.

Ono što je posebno važno kada je u pitanju uređenje sobe za devojčice, jeste i to da njoj ostavite dovoljno prostora da sama odabere određene elemente, boje i ukrase za svoju sobu, tako da dekoracija sobe za devojčice bude i njena zasluga.

Hteli vi to ili ne, dozvolili ili ne kada je u pitanju spavaća soba dečija narav će presuditi, pa ćete morati da se malo prilagodite. Najbolje je da dobro pripremite teren uz odličan odabir naših iverica koje se mogu slagati uz gotovo svaki dekor i izgled enterijera, što je posebno važno kada se uređuju sobe za devojčice od 9 godina, kao i za još mlađu decu.

Naročito smo ponosni na činjenicu da je naš asortiman proizvoda bogat artiklima pouzdanih brendova, pa tako ni ovde nema izuzetaka. Preporučujemo da posebnu pažnju obratite na Kronospan iverice i Egger iverice visokog kvaliteta.

Brendovi se ističu bogatom ponudom proizvoda koju stalno unapređujemo, dok su ujedno ekološki osvešćeni u svim fazama proizvodnje.

Neka dečije komode, radni stolovi i stolice, kao i ostatak nameštaja kada je u pitanju spavaća soba za devojčice, budu izrađeni od kvalitetnih materijala.

Praktični okovi za uređenje male sobe za devojčice

Kada god je tema uređenje bilo kog malog prostora, kao što su male dečije sobe za devojčice, moderne kuhinje, dnevne ili spavaće, naš fokus prilikom savetovanja potrošača svakako jeste: praktičnost!

A kako na najbolji mogući način iskoristiti prostor, tako da on bude funkcionalan, nego uz okove za nameštaj iz naše ponude? 

Okovi nude najbolja rešenja za vaš nameštaj, za maksimalnu sigurnost i funkcionalnost, pa ih veoma lako možete primeniti i kada su u pitanju dečije sobice za devojčice.

Police i nosači koji stvaraju dodatni prostor

Polica sa knjigama za dečiju sobu

Nosači za police iz naše ponude pružaju mogućnost fiksiranja i odličnu potporu za police, tako da one stoje čvrsto i pod uglom od 90 stepeni bez ikakvih smetnji. Možete se odlučiti i za skrivene nosače koji se još bolje uklapaju u enterijer, s obzirom da su gotovo neprimetni i samim tim vam neće smetati ukoliko želite da drugi detalji dođu u prvi plan kada je u pitanju dečija soba.

Police za dečiju sobu za devojčice

Viseći elementi su prilično pogodna i praktična opcija za uređenje enterijera, dok sa sobom nose visoku estetsku vrednost. Naši nosači visećih elemenata omogućavaju im da sigurno i bezbedno stoje na zidu, ujedno smeštajući sve ono što je vašoj ćerki potrebno.

Bilo da vaš odabir budu skriveni nosači, možda oni dekorativni za kreativan dizajn enterijera ili ipak odaberete modele namenjene za staklene police, budite sigurni da ste doneli dobru odluku.

Bela polica sa slikama

Šarke za sobe za devojčice – obratite pažnju na detalje

Komoda za TV

Kada je reč o detaljima koji ne upadaju u prvi plan, a bez njih je gotovo nemoguće postići potpunu funkcionalnost nameštaja i prostora uopšte, ne možemo da ne pomenemo uvek sigurne šarke. Kod nas možete kupiti online ili na licu mesta modele za vrata, staklo i kuhinju.

Klizači i ručice za nameštaj kao praktična rešenja za uređenje sobe za devojčice

Vašim ćerkicama će verovatno biti mnogo primetniji klizači za fioke, tačnije ne ni oni sami, nego njihova uloga za nesmetano otvaranje i zatvaranje fioka koje će biti nežno i sigurno. U fioke će moći da ređaju svoje igračke ukoliko su još male ili svoje stvari i šminku kada malo porastu.

Kako bi mobilnost fioke bila na optimalnom nivou, a upravljanje jednostavno i praktično, ne zaboravite da se kao kruna na fioke postavljaju ručice za nameštaj visoke estetike. Široka ponuda modela je nešto što je u Pinoles asortimanu učestalo, pa tako ni u ovom slučaju nemamo izuzetaka.

Odaberite prema dizajnu nameštaja model koji će savršeno pristajati.

Ideje za dečije sobe za tinejdžerke

Izgled sobe za tinejdžerku

Na stranici inspiracije za dečiju sobu pronađite prave ideje za sobu za devojčice i dodatno se motivišite da finalni izgled bude savršen.

Ukoliko je vaša ćerkica već dovoljno porasla i sada želite zajedno da odaberete dekor i završni izgled enterijera na duže staze, potrebni su vam i materijali koji mogu da podrže i iznesu vaše ideje za sobe za devojčice od 13 godina i starije.

Jedna od preporuka u ovom pravcu razmišljanja svakako jesu medijapan ploče veće gustine i debljine sa jednako širokim brojem opcija završne obrade u odnosu na gorepomenute oplemenjene iverice.

MDF se koristi za izradu kvalitetnih i postojanih komoda, ormara, garderobera, vrata i mnogo čega drugog, dok je vrlo često u kombinaciji prilikom uređenja sa ivericom. Koristi se pretežno za izradu spoljašnjih vidljivih elemenata, dok je iverica pretežno namenjena za unutrašnje elemente.

Razmislite o adekvatnoj rasveti za dečiju sobu

Kako devojčice ulaze u pubertetske godine, više će im za oko zapdati detalji koji odgovaraju njihovom senzibilitetu, pa se potrudite da im pri odabiru rasvete budete od pomoći.

Od centralne rasvete u vidu omanjeg lustera koji unosi toplinu, do noćnih i stonih lampi za učenje ili uživanje uz knjigu. Za sobe za devojčice od 11 godina i sobe za devojčice od 12 godina, a kasnije svakako i one malo starije biće posebno interesantne lampice koje možete okačiti na viseće delove, prozore ili ormare i prostoriju učiniti originalnim.

Dečije sobe za dve devojčice

Soba za devojčicu - 2 stolice, ulazna vrata, sofa, komoda i deo kreveta

Ukoliko su vam potrebne nove ideje dečije sobe za devojčice će po tom pitanju iziskivati poseban trud kada je ovaj prostor namenjen za dve devojčice.

Dekoracija sobe za devojčice od 10 godina i manje

Dekoracija dečije sobe za devojčice je nešto što nikako ne bi trebalo da bude naporno, već aktivnost koja se obavlja sa puno ljubavi. A kada imate dve ćerkice, zadovoljstvo je duplo veće, dok će dečija soba cvetati.

Naša preporuka jeste da se posebno aktivirate kada je u pitanju uređenje i dekor belih zidova. Ovde se može mašti posebno pustiti na volju, naročito kada su devojčice još uvek male i imaju manje od 10 godina.

Likovi omiljenih junaka iz crtaća i filmova za decu iscrtani na zidu iznad njihovog kreveta biće pun pogodak.

Pregradne police i puno mesta za odlaganje stvari

Potrudite se da prilikom uređenja i dekorisanja svakoj devojčici obezbedite jednako, ali i da opet svaka ima nešto svoje autentično po njenom izboru. 

Neka ova soba devojčice inspiriše.

Sjajna opcija jesu i pregradne providne police dekorativnog i praktičnog karaktera. One će stvoriti idealan privid pregrađivanja prostorije, tako da obe devojčice imaju svoj prostor prilagođen i uređen baš po njihovom ukusu, što je posebno važno kada na red dođe uređenje sobe za devojčice od 15 godina i za one starije.

Obezbedite im i klasične ormare i police, koji će biti savršeno mesto za odlaganje stvari, igračaka, knjiga i kasnije u pubertetu kozmetike i šminke.

Kada su u pitanju sobe za devojčice ideje koje smo ponudili su prevashodno praktičnog karaktera i nude optimalna rešenja za funkcionalan prostor. Uz nekoliko kreativnih saveta verujemo da smo vas motivisali da pogledate našu ponudu i posetite naš salon na adresi Južni bulevar 2.

Neka dečiji radni stolovi, noćni ormarići i dečije stolice budu lepo dekorisani i izrađeni od kvalitetnih materijala.

U našem izložbenom prostoru možete videti primerke svih materijala, posavetovati se sa našim stručnim osobljem i obaviti kupovinu na licu mesta. 

 

Objavljeno: decembar 2023.