Šta je luksuzni dizajn enterijera?

Luksuzni dizajn enterijera smatra se sve učestalijim oblikom dizajna enterijera. Međutim, svakako da je to i te kako subjektivno, jer svako drugačije doživljava luksuz. A šta može biti luksuznije od življenja negde gde se osećate potpuno opušteno, baš prema vašem ukusu? Sa povećanjem rada na daljinu i ljudima koji provode više vremena u svojim domovima, unošenje svežine i novina je izuzetno važno.

Stilovi dizajna mogu se znatno razlikovati. Da biste postigli luksuzni dizajn u svojim domovima – bez obzira na stil – morate uravnotežiti prostor koristeći niz materijala i takođe se pobrinuti da su svi predmeti pravilno raspoređeni. U nastavku se neke od smernica koje vam mogu pomoći.

Prirodni materijali

Luksuzni enterijer ne utiče samo na čistu estetiku, on takođe može uticati i na životnu sredinu.

Šta je luksuzni dizajn enterijera?

Drvene gredice, obnovljeni vitraž na ulaznim vratima, abažuri od plute, furnirani medijapan, puno drvo, samo su neki od održivih materijala koje možete da koristite u luksuznom domu i pritom se osećate dobro u tome.

Udobnost i funkcionalnost

Luksuzni dom daje prednost udobnosti iznad svega.

Šta je luksuzni dizajn enterijera?

Suprotno popularnom verovanju, prostran dom ne znači nužno luksuz. Umesto toga, funkcionalnost bi trebalo da bude na čelu svakog projekta luksuznog enterijera kako bi se obezbedila besprekorna interakcija sa prostorom.

Na primer, svako sedište treba da ima sto u blizini za postavljanje pića, knjiga ili drugih predmeta. Svakom lavabou je potreban plišani peškir na dohvat ruke, praktični držači za kućnu hemiju…itd. Ovi jednostavni, ali namerni položaji omogućavaju sofisticiran pristup celokupnom dizajnu prostorije.

Osvetljenje

Osvetljenje može biti jedan od najvažnijih elemenata dizajna svakog doma jer utiče na to kako vidimo ostatak dizajna enterijera, kao što je sijanje svetlosti na komadu specijalnog umetničkog dela ili retke sobne biljke.

Šta je luksuzni dizajn enterijera?

Svetiljke mogu čak i same po sebi biti umetničko delo. Na primer, ako je soba prepuna prirodnog svetla, odlučite se za ukrasnu opremu (poput lustera sa manje sijalica) koja služi kao element ili žarište u prostoriji.

Inovativne palete boja

Uvek imajte na umu da boje koje odaberete mogu uticati na vaše raspoloženje. Jarko žute boje mogu biti odlične za oblast u kojoj želite da se fokusirate i budete produktivni, dok su nijanse plave idealne za područja opuštanja.

Šta je luksuzni dizajn enterijera?

Današnji trendovi donose nam pastelne boje koje u kombinaciji sa prirodnim drvetom čine prostor vrlo posebnim i nadasve luksuznim.

Realizacija vaše ideje, naša je briga! Pinoles nudi široku paletu kvalitetnog materijala koji će vaš dom učiniti sofisticiranim, modernim i luksuznim.

Ukoliko želite da vaš dom osvežite prolećnim notama, okrenite se pastelnim bojama. Upoznajte asortiman veoma poznate italijanske kuće Arpa industriale, koja se upravo opredelila da ponudi moderno, luksuzno, kvalitetno i sofisticirano.

Šta je luksuzni dizajn enterijera?

U pitanju su kompakt ploče pastelnih boja koje mogu biti uklopljene sa sudoperama i lavaboima u identičnim bojama. Poseban program Fenix, pored svog neverovatnog dizajna, nudi i izuzetan kvalitet i karakteristike koje ga izdvajaju na tržištu

Akrilna smola, kao glavna komponenta ovog čudesnog proizvoda, daje mogućnost reparacije kod površinskih oštećenja. Više o ovom proizvodu možete naći ovde.

Kako svi više težimo prirodi i prirodnom, održivi materijali postaju pravi trend u opremanju i drže visoku poziciju.  A, kako smo firma koja isprati svaki trend, fokus stavljamo upravo na održivost, ekologiju i prirodu. U ponudi se izdvajaju furnirane ploče grčkog proizvođača Kaltsidis i drvene gredice italijanskog proizvođača 4Design. Kao idealna zamena za puno drvo, furnirani elementi omogućavaju prostoru da diše i učine ga prirodnim i vrlo harmoničnim. Ploče Techno veneer ne samo što su od prirodnog materijala, već nose pečat današnjeg najtraženijeg i nezaobilaznog segmenta u enterijeru – drvene gredice.

Objavljeno: maj 2023.