Male kuhinje – odlične ideje za uređenje male kuhinje

Sadržaj

Male kuhinje donose sa sobom prave izazove kada dođe vreme za kuvanje, ali ne i kada je ovaj prostor adekvatno opremljen i izrađen od kvalitetnih materijala otpornih na spoljne uticaje, uredan, ima odličan raspored i sve potrebne elemente za odlaganje.

Razne su ideje za male kuhinje kako je učiniti kompaktnom i prilagođenom za praktično funkcionisanje.

Bilo da izrađujete potpuno novu kuhinju ili ste rešili da renovirate, nastavite sa čitanjem, pogledajte ideje i inspirišite se da od male kuhinje stvorite sjajan funkcionalan prostor.

Možda se iz naših nekoliko predloga javi 100 velikih ideja za male kuhinje.

Mala kuhinja u crnom dekoru

Male kuhinje po meri – koje materijale odabrati?

Male kuhinje po meri izrađene su tako da prostor bude maksimalno iskorišćen, funkcionalan i prijatan za boravak. Na vama je da kažete kakav stil i tip kuhinje želite, dok će na osnovu mera i dimenzija u malom prostoru, izrađivač kuhinje proporcionalno tome napraviti kuhinjske elemente.

Bilo da se za ovaj posao odlučite sami ili ste rešili da unajmite profesionalce, male kuhinje po meri se ne izrađuju tako često, s obzirom da se najčešće radi o reparaciji celokupnog enterijera ovog dela domaćinstva.

Pored toga što ulažete u novi izgled kuhinje, sigurni smo da ne želite da investicije budu uzaludne i kratkoročne, bez obzira da li je u pitanju kuhinja manjih dimenzija ili veliki prostor.

Naš je predlog da odaberete pouzdane pločaste materijale koji jednako doprinose estetici celokupnog prostora i predstavljaju praktičan izbor na duge staze, kada su u pitanju kuhinje po meri za male prostore.

Kompakt ploče iz našeg asortimana u ovom pogledu jesu pravi izbor. Iako imaju i dekorativni karakter, sa mogućnošću odabira dezena saveršeno uklopivog u ostatak prostora, naši kupci ih pre svega biraju zato što su ovo materijali otporni na habanje, ogrebotine i vlagu.

Neki od najzastupljenijih proizvođača u našoj ponudi kada su u pitanju ploče kompakt tipa jesu brend Gentas i još jedan sa posebnim mestom Arpa Industriale, koga izdvajaju visok kvalitet i luksuzan izgled.

Mala kuhinja u kombinaciji drvo i crna radna površina

Odaberite kompaktne ploče savršenog dizajna za vašu kuhinju, te uz njih na najbolji mogući način iskoristite svaki pedalj ploče za seckanje i druge aktivnosti pripreme namirnica.

Male ugaone kuhinje – iskoristite svaki mogući segment

Dizajn male ugaone kuhinje

Male ugaone kuhinje koje su najčešće latiničnog slova L zahtevaju posebnu pažnju prilikom redizajniranja i kreiranja prostora tako da on bude iskorišćen na najbolji mogući način.

Male ugaone kuhinje po meri nisu najzahvalnije po pitanju rasporeda kuhinjskih elemenata, tako da i sami morate biti domišljati.

U ovom pogledu, nije samo važno šta se od vidljivih stvari nalazi na dohvat ruke, već je važnije na koji način je iskorišćen unutrašnji prostor radnih elemenata i gde su smeštene stvari koje se ne koriste redovno ili trenutno u kuhinji.

Ukoliko su i vaše male kuhinje postale previše skučene, iskoristite naše žičane elemente za kuhinju i smestite ih unutar radnih elemenata kako bi uštedeli na prostoru i iskoristili ga na drugačiji način.

Male kuhinje sa šankom doprinose posebnom urbanom efektu

Mala kuhinja sa šankom

Kada se sa jedne strane spoje užruban način života, ručavanje maltene sa nogu i rešavanje obaveza u hodu, a sa druge strane činjenica da se danas često grade manje kuhinje sa visokom kompaktnošću elemenata, male kuhinje sa šankom zapravo predstavljaju savršeno rešenje za mlade ljude.

Urban dekor je jedan od tri zastupljena u našojh ponudi, tako da sve proizvode u asortimanu možete smestiti u neki od ovih stilova, a zavisno od finalne obrade površinskog sloja materijala kada je mala kuhinja u pitanju.

Za postizanje urbanog izgleda enterijera nije neophodno uvek uložiti prevelike sume novca. Pa ipak, u pojedinim slučajevima je malo veće ulaganje više nego sigurna opcija kada želite da od male kuhinje sa šankom dobijete prostor sa prizvucima luksuza, koji je ujedno uređen sa ukusom i stilom.

Techno Veneer Flexy materijal je posebno interesantan za zaobljene zidove kakvi se često viđaju u manjim kuhinjama sa šankovima sa ciljem bolje iskorišćenosti prostora i ostavljanja jačeg vizuelnog efekta.  

Techno Veneer dolazi u nekoliko različitih varijatni, pa preporučujemo da pogledate kompletnu ponudu pre nego što doneste konačnu odluku za dekor za malu kuhinju.

Najlepše male kuhinje i bezbroj ideja za male kuhinje sa luksuznim materijalom

Mala kuhinja brenda Arkopa

MDF ploče dolaze u najrazličitijim varijantama i kao takve doprinose širokom rasponu mogućnosti za svaki enterijer.

Da li je vaš izbor oplemenjeni, sirovi ili onaj sa vioskim sjajem, finalno ćete i sami odlučiti. Na nama je da istaknemo benefite medijapana u kuhinji na osnovu kojih ćete se odlučiti baš za njega.

Sačinjen je od vlakana dobijenih od prirodnog drveta, gusto povezanih i slepljenih lepkom, sa završnom obradom koja daje širok raspon dezena.

Zbog svoje debljine, čvrstine i širokog raspona mogućnosti po pitanju površinskog dizajna, kupci se često odlučuju baš za ovaj materijal da bude namenjen frontalnom delu kuhinjskih elemenata.

Obavezno proverite i ponudu Arkopa MDF ploča, brenda prepoznatljivog u našem svetu kao proizvođača fokusiranog na nameštaj po meri.   

Mala uradi sam kuhinja brenda Arkopa

Jedan od glavnih razloga zbog čega vam toplo preporučujemo da pogledate kompletan asortiman medijapana u našem asortimanu jesu bogata ponuda i kvalitet bez kompromisa.

Ukoliko je i vaš zadatak uređenje male kuhinje ideje koje će se roditi analizom ponude su nesagledive, tako da dobro promislite i pustite da se kockice sklope.

Uradi sam male kuhinje 

Mala kuhinja brenda Arkopa

Kada se radi o ljudima koji dobro poznaju tehnike za uređenje enterijera i imaju dobar alat, nije retkost da se odluče da samostalno prionu na posao. Višak vremena, ušteda novca i na kraju želja da sve izgleda baš onako kako ste zamislili, mogu biti i vaši motivatori za samostalno uređenje za malu kuhinju.

Odaberite lako obradive materijale i one koji dolaze u širokom rasponu dezena, kako bi mogli odabrati baš po vašem ukusu. Pored toga, ukoliko se odlučite za one nešto povoljnije, ostvarili ste pun pogodak.

U ovom pogledu se iz naše bogate ponude izdvaja oplemenjena iverica – univer. Pogodna je za sečenje i druge vrste obrade kada ste i sami vični u ovom poslu i imate odgovarajuće alate. Jednostavno se ugrađuje i pogodna je kako za unutrašnje, tako i spoljašnje kuhinjske elemente.

Pinoles vam pored mogućnosti da kupite ovaj praktičan i isplativ materijal, nudi i različite usluge za obradu pločastih materijala. Kada se radi o univeru, preporučujemo da obavezno pogledate šta spada u usluge kantovanja i sečenja pločastih materijala. Steknite i sami utisak koliko ove usluge mogu biti korisne, koliko skraćuju vreme i na sve to, kako ih obavlja stručan i profesionalan tim ljudi.

Nekoliko ideja za male kuhinje dekorativnog karaktera

Mala kuhinja dekorativnog tipa u kombinaciji univer i Kronospan brend

Nakon što smo dali dovoljan broj predloga kada su u pitanju materijali koje možete iskoristiti kao rešenja za male kuhinje, ostali smo vam dužni i za nekoliko saveta za finalni dekor i odabir stila.

Naravno da ćete dezene, boje, strukturu i raspored elemenata odabrati prema vašem ukusu i mogućnostima, ali postoje i određene preporuke kako da se postigne bolji efekat i realizuju vaše ideje. Evo i kako postići izgled moderne kuhinje bez mnogo muke.

Za početak, male kuhinje za male stanove ne bi trebale da budu previše mračne, već u svetlijim tonovima. Dobro je poznato da svetlije boje otvaraju prostor i čine ga većim, tako da su male bele kuhinje pravi izbor za vas.

Sledeće, svakako bi trebalo izbegavati zatrpavanje suvišnim uređajima, detaljima i svim onim što može narušiti urednost radnog dela kuhinje. Ravni frontovi i svedene ručke bez previše detalja odlika su modernog dizajna, ali se sasvim dobar efekat može postići i kada se odlučite za rustičniji finalni izgled.         

Za dodatno iskorišćavanje prostora i eventualno sitan dekor, preporuka je ugraditi police na zidove u kuhinji. Svakako će doprineti da finalni izgled bude moderan, dok o praktičnosti ne treba previše trošiti reči. 

Kuhinje sa šankom i trpezarijom su prvoklasno rešenje za stanove manjih dimenzija. Ideje za male kuhinje sa šankom možete pogledati klikom na link gde se nalazi naš blog tekst šankovi za kuhinje, koji će vam biti koristan i inspirativan pri uređenju kuhinja, šankova, trpezarija.

Sinhronizujte vaše ideje, kao i naše preporuke, sumirajte budžet i kakav želite da bude završni izgled enterijera, pa verujemo da ćete postići baš ono što ste želeli – mala kuhinja po merama baš za vas! 

Objavljeno: novembar 2023.