Zelena boja u enterijeru

Boja koja će doneti proleće u Vaš dom!

Da li znate šta je trend u uređivanju enterijera? Pozdravljamo zelenu boju, koja je u velikoj meri osvojila ljubitelje enterijera. Pre svega, ovo je boja prirode koja odiše jednostavnošću i čistinom, te neverovatno osvežava prostor i deluje umirujuće na sva čula. Njena je prednost što se lako uklapa u svaki enterijer, a još je lakša kombinacija sa ostalim bojama.

Dozvolite da Vas povedemo u obilazak zelenog sveta koji može da ulepša Vaš prostor.

Zelena boja u enterijeru

Prema teoriji boja, zelena je u centru kruga boja, tako da je možete kombinovati i sa toplim i sa hladnijim nijansama. Međutim, postoje određeni faktori koje ćete morati da uzmete u obzir, uključujući osnovu i nijanse zelene koje odaberete.

Zelena boja dolazi u bezbroj nijansi, lako možete pronaći onu koja prija Vašim očima. Pastelno ili tamno zelena, boja nane, maslinasta ili smaragda, samo su neki od primera koji možete iskoristiti prilikom opremanja enterijera. Obzirom da se sa zelenom svaka boja dobro uklapa, potrebno je samo da razmislite o atmosferi koju želite da stvorite u Vašem prostoru, kao i da odlučite o kombinaciji boja, proporciji i rasporedu svih detalja koje želite da koristite.

Zelena boja u enterijeru

Ukoliko želite da osetite dašak luksuza, odaberite jednu akcentnu boju poput Kronospan oxid zelene 9561 BS, sa dubinom koja daje utisak prefinjenog. Uz nju se savršeno uklapaju klasične kombinacije kompatibilnih boja, poput crvene ili ljubičaste.

Zelena boja u enterijeru

Maslinasti tonovi zelene, kao što je Arkopa Olive mat 2271, se odlično kombinuju sa toplim drvo dekorima, postižući vanvremenski ambijent.

Ako ste, pak, ljubitelji tamnijih nijansi, onda je tamnozeleni dizajn odličan odabir za Vas. Kombinujte ga sa tamnim drvenim podovima i rustičnim nameštajem, kako biste obezbedili  osećaj prirodnog okruženja.

Dim zelena, Kronospan K521 SU – boja koja se može prilagoditi svim godišnjim dobima, ukoliko se pravilno kombinuje. Začinite je zemljanim tonovima kako biste stvorili osećaj topline i harmonije u Vašem domu.

Zelena boja u enterijeru

Takođe, ova nijansa zelene ima opuštajuća svojstva i vrlo pozitivno doprinosi koncentraciji i smirenju.

Zelena boja u kombinaciji sa plavom je vrlo upečatljiva i smela. Uz njihovu pravilnu upotrebu možete enterijeru dati originalnost, softiciranost i stil.

Zelena boja u enterijeru

Fenix VERDE COMODORO 0750 je jedna od onih neverovatnih boja koja deluje umirujuće i aktivirajuće. Njena kombinacija sa neutralnim drvo dekorima suptilno naglašava jedinstvenost i harmoniju.

Zelena je prilično svestrana boja. Lako se uklapa sa drugim bojama i prikladna je za sve prostorije u domu. S obzirom da sa sobom nosi dašak prirode i svežine, razmislite da nabavite nekoliko komada nameštaja u ovoj boji.

Objavljeno: april 2023.