Oplemenjena iverica

Zahvaljujući širokoj paleti različitih dekora predstavlja jedan od osnovnih materijala za konstrukciju i izradu nameštaja i dizajn enterijera

{caption}

Iverica oplemenjena melaminskom folijom ili univer  je materijal koji se dobija oplemenjavanjem sirove ploče iverice dekorativnim papirom impregniranim melaminskom smolom. Proces oplemenjavanja se obavlja u specijalizovanim presama pod visokim pritiskom i temperaturom. 

Proizvodi se u različitim  debljinama, formatima i strukturama. Kao materijal je široko rasprostranjena i  relativno jednostavna za obradu. Zahvaljujući širokoj paleti različitih dekora predstavlja jedan od osnovnih materijala za konstrukciju i izradu nameštaja i dizajn enterijera. Svaki dekor iverice ima identičnu kant traku,većina dekora su ispraćeni i  kuhinjskim radnim pločama, zidnim oblogama i HPL laminatom.

Univer

Kada pravite nameštaj po meri, bilo da pravite kuhinju, dnevnu sobu, spavaću ili dečiju sobu...oplemenjena iverica je najčešće korišćeni materijal  za te prostorije. Dezeni iverice su mnogobrojni i kolekcije se proširuju svake godine. Jednobojni i drvo dezeni iverice su osnova većine elemenata nameštaja. Spektar boja iverice se proširuje, tako da je poslednjih par godina iverica u sjaju bila glavni trend, koji je sada zamenjen sa mat dekorima iverice. 

Univer - Oplemenjena iverica

Cena iverice je pristupačnija od ostalih materijala, a uz ogroman broj dekora, laku obradu i motažu svakako doprinisi da bude najkorišćeniji proizvod za opemanje  enterijera.  Moderan nameštaj je vrlo efektno izrađen u najvećem delu od oplemenjene iverice. Za posebne primene ploče iverice mogu biti vlagootporne i sa poboljšanom zaštitom od vatre. 
Oplemenjena iverica (univer) zadovoljava klase kvaliteta EN 14322; EN 312 - type P2
Naša ponuda dekora oplemenjene iverice:

Oplemenjena iverica


Karakteristike:


U našoj ponudi možete naći oplemenjenu ivericu proizvođača Kronospan, Falco, Egger, i Grupo Mauro Saviola.