Uređenje kupatila – ideje za moderno kupatilo

Sadržaj

Uređenje kupatila je aktivnost za pokretanje obe strane ličnosti. One strane za praktičnost i logiku, ali i druge za maštovitost zarad fine dekoracije i maestralnog završnog dizajna, baš po vašem ukusu.

Kada na ređ dođe sređivanje kupatila, ideje za uređenje će vam itekako biti od pomoći, makar kao pokretač domino efekta. Nakon toga će se misli same jedna za drugom posložiti na svoje mesto i dati vam finalnu skicu kojoj je nakon svega potrebna samo efikasna realizacija.

Kupatilo nije samo prostor za sređivanje pred izlazak i ličnu higijenu. Ovo je deo stana u kome sami sa sobom provodite vreme, razmišljate i inspirišete se.

Uložite vreme, napor i novac za dugoročnu investiciju i sigurni smo, da ćete uz naše savete za uređenje kupatila i predloge pločastih materijala i okova za nameštaj iz naše ponude, dobiti jasnu sliku na koji način želite da uredite ili renovirate kupatilo.

Moderna kupatila – ideje za kupatilo sa stilom

Kupatilo,, lavabo i kupatilski elementi od hrasta

Preporuke za moderna rešenja savremenih enterijera, uključujući i kupatila, podrazumevaju minimalistički dizajn, bez preterano naglašenih tonova, skladnost i umirujući efekat po sve koji borave u prostoriji.

Umirujuće boje, kupatilo koje nije pretrpano, već poseduje adekvatan raspored, daće vam bolji ambijent za vaše jutarnje, dnevne i večernje rutine.

Techno veneer dekorativna obloga za kupatilo

Iako je dekoracija za kupatilo i u ovom slučaju poželjna, savetuje se da ne bude preterano odstupanja od minimalističkog dizajna, koji sam po sebi već jeste dovoljno intenzivan.

Uz odgovarajući materijal za oblaganje zidova koji je iskorišćen na pravi način, umereno i sa ukusom, minimalna eksperimentisanja će svakako biti prijatna za oko posmatrača.

Kako bi se upravo ta minimalna eksperimentisanja uklopila na pravi način, te određena doza minimalizma u duhu savremenosti ne bi izgubila dominantni momenat, materijal koji donekle odstupa, a opet se savršeno uklapa, mora biti luksuznog izgleda.

Ideja za moderno kupatilo koju u tom duhu želimo da predložimo jeste Techno veneer – ekskluzivna dekorativna obloga za zidove.

Ova dekorativna obloga daje poseban doprinos uređenju enterijera gde god da je postavite. Pa ipak, s obzirom na vizuelni efekat koji obuzima prisutne, preporučujemo da se ne pretera, tako da je sasvim dovoljno da jedna strana zida ili možda još praktičnije, jedan frontalni deo kupatilskog nameštaja bude obložen njome.

Techno veneer MDF kao posebno kvalitetno rešenje

Moderan Fenix lavabo

Obložite jednu stranu kupatila uz Techno Veneer MDF i omogućite elegantan i luksuzan izgled materijala koji je savršena imitacija punog drveta, posebno kada se u obzir uzme njegova izrezbarena površina.

Ovaj materijal može biti i odlična opcija za oblaganje frontova kupatilskog nameštaja, kao još jedno sjajno i moderno rešenje.

Prilikom izrade MDF Techno Veneer materijala koristimo isključivo najfinije vrste furnira, materijala koji služi za oblaganje medijapana kako bi finalni izgled Techno MDF ploča bio savršenog izgleda. Kada je u pitanju vodootpornost ovog materijala, u našem asortimanu ćete pronaći samo MDF Veneer proizvode posebno tretirane da ne reaguju na vlagu u svojoj sredini.

Posebno poverenje uliva činjenica da su u našoj ponudi pretežno proizvodi ovog materijala čuvenog italijanskog brenda 4Design, zaduženog za luksuz i dizajn!

Enterijeri kupatila – praktične ideje uređenje kupatila

Odlučiti se za moderno kupatilo minimalističkog dizajna sa ujednačenim bojama, bez previše odskakanja, i ne preterano puno elemenata u enterijeru, uvek je dobra opcija.

Sa druge strane, ukoliko želite da uključite malo veću dozu kreativnosti i primenite ideje za uređenje kupatila koje su vas oduvek inspirisale, sjajno!

Veliki je broj mogućnosti kada je u pitanju enterijer kupatila i kupatilski nameštaj koji čini sastavni deo ove prostorije.

Dovoljno mesta za odlaganje na policama

Bilo da su vam potrebne ideje za mala kupatila ili ona većih dimenzija, odlična ideja za uređenje kupatila jesu vertikale, odnosno police i različiti ormarići iznad lavaboa, koji će vam omogućiti dovoljno prostora za odlaganje kozmetike.

Svi preparati će biti na dohvat ruke, dok će unutar kupatila vladati uređenost i skladnost. Viseće elemente možete i sami izraditi i ugraditi po svom ukusu.

Izradu ovih elemenata možete obaviti i sami, dok će vam naši povoljni i lako obradivi materijali kao što je oplemenjena iverica biti odličan izbor.

Otporni Fenix lavaboi modernog izgleda

Crni lavabo brenda Fenix

Prilikom odabira lavaboa, posebno vodite računa o materijalu njegove izrade. Naša preporuka jesu Fenix lavaboi visokog kvaliteta, mat boje, sa mogućnošću reparacije mikroogrebotina i antibakterijskim svojstvima.

Fenix materijal visokog kvaliteta proizvodi kompanija Arpa Industriale, sinonim za luksuz i primenu visoketehnologije prilikom proizvodnje.

Kako smo u prethodnom poglavlju pomenuli sjajnu ideju za uređenje jednog zida u kupatilu, ne zaboravite i na ostale zidne površine i pod. Svakako je preporuka da to budu pločice.

Odaberite pločice prema budućem dizajnu kupatila

Kada su u pitanju pločice za kupatilo, ideje je najbolje svesti na praktičnije keramičke za zidove i granitne od bele gline i delova mlevenog kamena za bolju protivkliznost na podu.

Moderna je kombinacija mat i sjajnih površina, dok će vam se definitivno dopasti i pločice sa imitacijom mermera, betona ili kamena.

Metro pločice su još jedan sjajan izbor za oblaganje zidnih površina, a predstavljaju keramičke pločice u obliku cigle sjanih površina i malih dimenzija.

Posebno mesto kada su u pitanju ideje za kupatila pločice imaju već od samog početka uređenja. Vodite računa o tome da pametno izaberete, jer su pločice osnova za dalje uređenje i sve što ćete prilagođavati njima.

Mala kupatila ideje – skup ideja za kupatila manje površine

Ukoliko nemate ideje za mala kupatila, prvi i osnovni savet idealan generalno za prostore manje površine jesu velika ogledala. Svetle boje prostora i velika ogledala “otvaraju” prostor i malo kupatilo čine većim.

Za nešto niža kupatila odaberite visoka ogledala, kao i šira ogledala za uzaniji prostor.

Podstaknite iluziju većeg prostora i osećajte se bolje tokom boravka u kupatilu.

Još jedan od trikova za otvaranje prostora u vezi je sa kabinom. Najbolje ideje za mala kupatila sa tuš kabinom svode se na to da odaberete stakleni paravan tuš kabine, posebno onaj bez okvira, zarad još boljeg otvaranja za malo kupatilo.

Tuš kabina i lavabo zakrivljenog oblika radi bolje funkcionalnosti i iskorišćenosti prostora jesu odlična opcija za mala kupatila.

Savršen odabir jesu i ormarići zatvorenog tipa kako se ne bi stvorio utisak prenatrpanosti kozmetičkim preparatima.

Pored stvaranja adekvatnog terena za pogodnu vizualizaciju, ne zaboravite i to da je podjednako važno da uređenje malih kupatila pre svega mora biti podržano funkcionalnošću.

Zato su tu za vas pouzdani, praktični i moderni okovi, koje je pripremila Pinoles prodavnica materijala.

Kada u kupatilu nema dovoljno mesta za odlaganje svih potrepština, verujemo da će vam prvi izbor pored visećih polica biti i mini komoda sa točkićima, te je idealno da bude podržana uz pouzdane i kvalitetne nogice za nameštaj.

U malim kupatilima je svaki delić prostora bitan, pa ćete tako komodice i drugi kupatilski nameštaj morati da pomerate sa mesta na mesto kako bi prostor bio optimalan za funkcionisanje.

Isto tako, zarad besprekornog korišćenja kupatila bez ikakvih problema, ne zaboravite na čvrste i pouzdane ručice za nameštaj za jednostavno zatvaranje i otvaranje elemenata poput fioka.

Odaberite modele koji će se savršeno uklopiti u ostatak dekoracije za kupatila i biti savršen završni detalj. Kod nas možete pronaći širok asortiman ručica pouzdanih brendova, koji su posebnu pažnju posvetili originalnom finalnom izgledu sa puno elegancije.

A da li se bez ovih ručica može ili ne?

Zapravo može. Pripremili smo sjajnu ideju za za mala kupatila i nešto što će oduševiti sve one koji se trude da uvek maksimalno optimizuju prostor u kome borave.

Gola profili su posebna kategorija aluminijumskih profila kao idealna rešenja za frontove bez ručkica.

Na ovaj način dobijate rešenje koje ne zahteva dodatni prostor za ručkice, dok se ujedno stvara vizuelno najbolje i najsavremenije rešenje, dok je manipulacija frontovima kupatilskog nameštaja, odnsono zatvaranje i otvaranje potpuno jednostavno i praktično.

Pogledajte i kompletnu ponudu Volpato profila i ovde pronađite idealne Gola alu profile za sebe.

Renoviranje kupatila ili samo dekorisanje?

Ukoliko se odlučite za renoviranje, potrebno je da znate da će vas ovakva investicija prilično koštati, posebno kada radite kompletnu reparaciju za dosta narednih godina.

Sa druge strane, nekoliko trikova u sklopu dekorisanja kupatila vam mogu pomoći da postignete pozitivne efekte za što lepši i privlačniji izgled.

Za idealno dekorisano kupatilo ideje su uvek neophodne. S obzirom da ih nekada ponestane, u narednih nekoliko redova pripremili smo one kreativne i lako primenjive.

Sjajno rešenje za dodatno dekorisanje i sređivanje kupatila jesu različiti detalji kao što su fotografije, skice, možda neka veštačka biljka, kao i bilo šta drugo što predstavlja vašu ličnost. Unesite dašak individualnosti i neka dekoracija kupatila bude vaše vreme iskazivanja kreativnosti.

Testirajte i kako će izgledati kupatilo uz zanimljive držače za peškir ili tepihe šarenolikih boja i mekane teksture za udoban i bezbedan korak bez klizanja.

Ugradite lampice iza ogledala kao dekorativan, ali ujedno koristan i praktičan element, posebno kada nema dovoljno osvetljenja iz drugih izvora. Na ovaj način se baca fokus ka ormariću sa ogledalom, dok će ovaj prostor postati savršen za šminkanje i sređivanje.

Ovi dekorativni elementi će vašem kupatilu dodati poseban pečat, te makar na na kratko prikriti određene nedostatke. Pa ipak, ukoliko želite nova i sjajna kupatila moderna rešenja koja smo prikazali će biti odlična inspiracija za uređenje kupatila.

Nadamo se da smo vam dali dovoljno dobre ideje za malo kupatilo i za sređivanje kupatila uopšteno. Verujemo da će dobrim delom i proizvodi iz našeg asortimana biti od koristi prilikom preuređenja i uz naše ideje uređenje učiniti lakšim.

Istražite kompletan asortiman online i pojedine proizvode poručite online, dok nas za druge morate posetiti. Nalazimo se na adresi Južni bulevar 2, gde u našem moderno opremljenom salonu možete pogledati izložbene modele proizvoda i posavetovati se sa stručnim osobljem pre kupovine.

Objavljeno: decembar 2023.