Sobe za dečake – ideje za uređenje koje će oduševiti mališane

Sadržaj

Dečaci – na prvi pogled neodoljivi, a u očima svakog roditelja sinonim za nestašluke.

Šalu na stranu, ali je činjenica da je često dečacima potrebno više prostora da ispolje i kanališu svoju energiju. U ranim fazama detinjstva će im u tome pomoći adekvatan prostor za igranje, kasnije za učenje, a kada dođe tinejdžersko doba, pored učenja, tu su igrice, serije, filmovi i naravno prve ljubavi.

Potrudite se da im i sami pomognete, pa neka prvi korak bude odgovor na pitanje – kako urediti dečiju sobu za dečake?

Prve uspomene i mnoga lepa sećanja sigurno i vas vraćaju u detinjstvo i vašu prvu sobu, koja je bila beg od svih drugih, mesto za inspiraciju, odmor i uživanje.

Potrudite se da soba za dečake i u vašem domaćinstvu bude funkcionalna i praktična.

Pinoles prodavnica materijala je za vas pripremila ideje za uređenje dečijih soba za dečake i predloge za kupovinu proizvoda iz našeg asortimana koji vam mogu biti od pomoći prilikom sređivanja.

Ideje za sobe za bebe dečake

Šta je najvažnije prilikom uređenja bebi sobe za dečake?

S obzirom da će fizički malo jači dečaci već sa nepunih godinu dana prohodati, biti živahni i stalno tražiti prostor za igru, rizici od udaranja glavom o predmete, padanja i spoticanja su neminovni. Sve je to normalno za dečake u ranoj fazi odrastanja.

Zato se potrudite da prostor maksimalno obezbedite. Nameštaj i predmete u sobi obložite uz pouzdane i kvalitetne pločaste materijale pouzdanih brendova. Zamenite svaku površinu koja je počela da se kruni, jer potencijalno može povrediti mališana.

U kvalitet naših pločastih materijala se možete uveriti kada posetite naš salon na adresi Južni bulevar 2, gde se nalaze svi izložbeni modeli.

Preporučujemo da u sobi bude što manje predmeta koji će ometati živahnu igru kada beba malo poraste. Potrudite se da ostanu samo neophodni elementi poput kreveca (kasnije kreveta), ormarića, fiokara i naravno neizbežnih igračaka.

U ranoj fazi odrastanja se kod mališana podstiče razvoj motorike i kreativnosti. Napravite balans pri kupovini edukativnih igračaka, upravo u svrhu razvoja kognitivnih sposobnosti, ali i onih igračaka za koje se sami odluče.

Ogradite jedan deo sobe za dečake, baš ovde postavite mini strunjače i jastučiće za veću udobnost i kreirajte malo carstvo za igranje.

Neka soba za bebe dečake bude u svetlijim tonovima i sa što više prirodnog osvetljenja, koliko god je to moguće. Praktične roletne će vam pomoći da zamračite prostoriju kada dođe vreme za spavanje, tako da za zavesama koje su u ovom slučaju višak, neće biti potrebe.

Sobe za dečake – ideje za uređenje koje će oduševiti mališane

Neophodno je da kutak za spavanje bude udoban i po mogućstvu kreativan. Kreveti na dva sprata, stepenik do kreveta, zabavni motivi i igračke koje vise sa plafona, samo su neke od ideje, dok puno zavisi i od uzrasta deteta.

Savršena opcija jesu ugradni kreveti u ormarima, uz koje će dečak imati utisak kao da se nalazi u pravom malom, ušukanom skloništu. Pogledajte i naše druge ideje za dečije sobe za vaše mališane za dodatnu inspiraciju.

Kako bi mališanima podstakli maštu, ukrasite jedan od zidova sobe za dečake slikom njihovog omiljenog super i crtanog junaka!

Ovako uređena soba za dečake u najranijem uzrastu jeste idealan prostor za zdrav i nesmetan napredak i razvoj.

Uređenje dečije sobe za dečake

Soba za dečake igranje video igrica konzola, džojstik Pc

Kada se uređuju sobe za dečake od 12 godina i manje, dakle pre pubertetskog doba, kada igračke potpuno prestaju da ih zanimaju, potrebno je zadržati određeni balans između školskih obaveza i zabave.

Dečaci tada i dalje žele svoje super junake na policama, dok je ujedno potrebno napraviti mesta za nove knjige, udžbenike, radne sveske i drugi školski pribor.

U ovome će vam definitivno od pomoći biti povoljni i lako obradivi materijali od kojih možete kreirati drvene viseće police za zidove, kao savršen dodatak za više prostora.

Nosači za police pomažu pri tome da svaki od ovih drvenih polica bude pričvršćena i stabilna na zidu, bez rizika za pomeranjem ili padanjem, čak i pri opterećenju.

Za bolji estetski dojam i kada želite da sve ono što se nalazi na polici posebno dođe do izražaja, izdaberite skrivene nosače za police, koji se ne vide i ne narušavaju izgled elemenata koji su u prvom planu.

Sobe za dečake – ideje za uređenje koje će oduševiti mališane

U našoj bogatoj ponudi se nalazi i rešenje za viseće elemente u enterijeru. Viseći elementi su u najmanju ruku jednako dobro rešenje kao police, sa još praktičnijom namenom za skladištenje stvari, školskog pribora ili sitnica koje im nisu neophodne svakodnevno. Pouzdani nosači visećih elemenata pružaju vam mogućnost da kada ih jednom postavite, nakon toga ne morate razmišljati o stabilnosti visećih elemenata.

Samo jedan od pouzdanih brendova čije nosače možete pronaći u našem asortimanu jeste i čuveni GTV – garant stabilnosti.

Sada kada ste prebrinuli dodatne elemente u vidu polica i visećih elemenata, vreme je da se posvetimo i glavnim elementima kada je u pitanju uređenje sobe za dečake u ovom uzrastu.

Verujemo da nećete zaboraviti koliko je važno da već od prvog razreda ozbiljno shvate svoje školske obaveze i redovno rešavaju domaće zadatke. Isto tako, potrudite se da im obezbedite sve potrebne uslove i atmosferu u kojoj će im rešavanje ovih obaveza biti lako, praktično i prijatno.

Tada radni sto sa računarom, udobnom stolicom i stonom lampom postaje centar zbivanja dečije sobe za dečake.

Za sve ormariće, viseće elemente, fioke u radnom stolu i druge delove nameštaja koristite praktične ručice kreativnog dizajna. Ručice za nameštaj iz našeg asortimana koje su specijalno dizajnirane za decu zbog svojih kreativnih aplikacija, biće im posebno interesantni.

Sobe za dečake – ideje za uređenje koje će oduševiti mališane

Odaberite ručice koje se estetski i praktično jednostavno uklapaju u ostatak enterijera, dok su mališanima lake za otvaranje i zatvaranje elemenata nameštaja.

Između ostalih, preporučujemo da pogledate ponudu brenda Hranipex, koji poseduje izuzetno kvalitetan asortiman ručica, a sve ih možete nabaviti online kupovinom preko našeg sajta.

Pored školskih obaveza, koje složićemo se, nisu sve u detinjstvu, obratite pažnju na njihova druga interesovanja, koja će se neminovno javljati, posebno kada i sami malo poradite na tome sa njima.

Ukoliko u ranom dobu pokažu interesovanje za nekom aktivnošću, kao što je recimo crtanje, pisanje, farbanje, skapanje i drugo, potrudite se da to i podstaknete prilagođavanjem jednog dela sobe toj nameni – primera radi, napravite kreativni kutak u ćošku sobe uz tablu za crtanje, stoličicu, flomastere i druge potrepštine.

Kako urediti sobe za tinejdžere dečake?

Tinejdžersko doba je vreme, kada hteli vi to ili ne, prosto morate pustiti dečake ne samo da učestvuju, već i da budu glavni dekorateri sopstvenog kutka. Na vama je naravno, da date kvalitetne sugestije.

U jednom trenutku, sve što je do sada urađeno na dekoraciji i uređenju sobe za dečake, tinejdžere u njima sada potencijalno neće oduševljavati.

Tinejdžerske sobe za dečake sada postaju izvor ličnog ukusa i izražavanja sopstvenih potreba. U godinama koje dolaze i kako se dečaci budu postepeno pretvarali u momke, krečenje dečije sobe za dečake će verovatno biti neophodno.

Sećate se onih superjunaka na jednom od zidova spavaće sobe za dečake sa početka priče?

Sada će to postati jednobojan zid sa nekoliko postera muzičkih zvezda ukoliko u njemu budete odgajali ljubitelja retro dekora. Zid će sa druge strane možda biti i popunjen uramljenim dresovima omiljenih sportista, a sve zavisi od njegovih interesovanja. Jedno je sigurno, krečenje vam svakako sledi.

Spavaća soba sa nba zidnom nalepnicom i krevetom.

Iako će super junake sa polica zameniti neki novi detalji po njihovom ukusu, predložite im da “štosa” radi, ostave makar nekoliko omiljenih, kao uspomenu na srećno dečije doba.

Budite kul roditelj i sami im predložite neke zanimljive ideje za uređenje, tako da njihova soba za dečake tinejdžere bude omiljeno mesto za okupljanje društva.

Umesto kutka sobe koji je ranije bio mesto za igranje ili crtanje, sada se tu može ubaciti nekoliko lejzi begova, postaviti stočić za piće i konzolu za igrice. Ovakav set za uživanje usmerite ka televizoru na zidu sa policama i ozvučenjem, dok će iza toga biti neonsko osvetljenje. Kada se svetla ugase, stvara se utisak boravka u pravoj igraonici.

I eto, kreirali ste savršen kutak za ljubitelje video igrica!

Kako će i, sada već momci, imati često nove ideje za uređenje i razmeštaj, bilo bi dobro da prilikom ili samostalne izrade polica, stočića ili kupovine istih, birate povoljnije materijale pogodne za dalju obradu.

Dečija soba konzola za igrice džojstik

Da li će neki element morati da se skrati, nešto da se spoji ili tome slično, “uradi sam” poslovi će biti dužnost roditelja.

Iverica iz naše ponude je u ovom slučaju sjajno rešenje, dok oplemenjena iverica predstavlja njenu estetski unapređenu verziju, što je idealno za prekrivanje vidljivih elemenata nameštaja.

Kompanija Egger je jedan od istaknutijih distributera materijala na bazi drveta u našem asortimanu, pa tako i za ivericu, te preporučujemo da pogledate i ovaj segment ponude.

Želimo da napomenemo kako i mi nudimo usluge obrađivanja pločastih materijala, među kojima su kantovanje i sečenje pločastih materijala, ali i mnoge druge.

Nadamo se da smo vam dali dovoljno korisnih preporuka kako da upravo vaše budu najlepše sobe za dečake, tako da mališan bude ponosan, srećan i zadovoljan. Kada osmislite i napravite prostor prema potrebama dečaka ili mu u tome pomognete, biće mu pravo uživanje da ovde boravi kako sam, tako i sa svojim prijateljima.

Ne zaboravite i na vaše male mezimice, pa pogledajte ideje za uređenje sobe za devojčice u našem blog članku.

Još jednom vas pozivamo da online pogledate ponudu svih proizvoda, poručite online ukoliko se radi o artiklu sa kojim je to moguće ili nas posetite na dobro poznatoj adresi – Južni bulevar 2 na Vračaru.

Obezbedili smo parking mesto za sve posetioce i mogućnost da se na licu mesta u našem renoviranom salonu uverite u kvalitet svih artikala i postavite sva pitanja stručnom osoblju.

Objavljeno: mart 2024.