Laminat

{caption}

Laminati se dobijaju lepljenjem određenog broja slojeva specijalnog papira pod visokim pritiskom i temperaturom. Površinski sloj je dekorativna melaminska folija. Ovom tehnologijom se dobija proizvod čija je površina izuzetno čvrsta i otporna na mehaničke i hemijske uticaje. Laminat ima veoma široku primenu i zbog svojih karakteristika je sve traženiji na tržištu. Pogodan je kao obloga za radne površine kao što su kuhinjske radne površine, recepcije, oblaganje zaobljenih elemenata, šankova, pultova...Hoteli sa 4 i 5 zvezdica se vrlo često rade u laminatu jer su oni idealan materijal za sve prostore gde je veća  frekvencija i intezivnija  eksploatacija nameštaja, a pored toga u istom dekoru se može napraviti nameštaj, obložiti zidovi, proizvesti vrata.

Širok spektar dekora u kojima se proizvodi laminat omogućava lako kombinovanje u enterijeru. Praktično, svaki dekor oplemenjene iverice se radi kao CPL odnosno HPL laminat.  Debljine laminata se kreću od 0,15mm (micro laminat – idelana za štokove i pervajze, frontove vrata) do 0,6mm (flexy laminat - najčešće korišćen za zakrivljene elemente i zaobljenja) i  0,8mm (med laminat- klasičan laminat ) tako da mogu zadovoljiti svaki projektni zadatak.  Dostupni su u listovimasa standardnim dimenzijama 2800x1310 mm, vratnim formatima 2150x950mm, 2150x1020mm i 2350x1310mm , kao i rolnama dužine 200m tako da je omogućeno maksimalno iskorišćenje materijala.

 

Za svaki dekor oplemenjene iverice i radne ploče postoji identičan dekor u laminatu. Laminati su u većini slučajeva poručuju namenski i zavisno od dekora rokovi isporuke su od 5 dana do 3-4 nedelje.

lager kolekcija