POSETA KOMPANIJI KALTSIDIS

Proizvođač furniranih ploča

Pinoles je ove jeseni organizovao posetu proivođaču furniranih ploča Kaltsidis, inače našem dugogodišnjem partneru. U obilazak smo krenuli sa grupom arhitekata, pretstavnika renomiranih projektantskih kuća iz Srbije kao i sa našim partnerima koji rade opremanja enterijera.

Ideja je bila da se gostima prezentuje širok spektar mogućnosti primene furnira u enterijeru kao i noviteti u ponudi ovog proizvođača.

Kaltsidis je porodična firma koja posluje već više od 40 godina i naši domaćini John Kaltsidis i njegova šarmantna sestra Vicky Kaltsidis su imali ne tako lak zadatak da iz svog bogatog iskustva izvuku i prenesu najinteresantnije.

Ono što izdvaja ovog proizvođača od ostalih je orijentacija na krajnjeg kupca, sagledavanje njegovih potreba i besprekoran kvalitet. Kontrola kvaliteta se vrši u svakom segmentu proizvodnje, od pripreme furnira do krajnjeg proizvoda tj furnirane ploče. Priprema i proizvodnja se rade za svakog kupca pojedinačno i prema njegovom zahtevu.

Nakon prezentacije naši domaćini su nas proveli kroz proizvodnju gde su nam ukazali na ključne tačke u tehnološkom procesu čija rešenja izdvajaju ovog proizvođača od ostalih koji nude ovu vrstu proizvoda.

Da bismo stekli pravi utisak i sagledali krajnji izgled gotovih furniranih ploča došli smo do prostora u kome su izloženi veliki formati ploča obloženih najrazličitijim vrstama furnira. Pored toga imali smo priliku da vidimo i veoma interesantne furnire u listovima kao i table furnirane različitim slaganjem iste vrste furnira i različite nivoe kvaliteta.

Naši partneri su pokazali veoma veliko interesovanje i bili veoma zadovoljni onim što su čuli i videli. Ideja koja nas je vodila u tom pravcu, pokazala se kao vrlo dobra. Sigurno je da ćemo, u saradnji sa našim Grčkim partnerom, nastaviti u pravom smeru.