Prirodni materijali u enterijeru

Furniri i furnirane ploče

Materijali iz prirode su veoma izdržljivi, izgledaju autentično i moderno. Mogućnosti za kreaciju su bezbrojne, u zavisnosti od namene, funkcije prostora, stila života i senzibiliteta korisnika.

Drvo je najpopularniji i najčešći prirodan material koji se može naći u enterijeru. Njegov izgled, toplota i boja, stvaraju udoban ambijent u svakom prostoru gde je prisutno naglašavajući rustičan efekat.  Struktura drveta sa čvorovima i pukotinama koja je nekada bila predstavljena kao nedostatak, danas je poželjan element u enterijeru.

Furnir je tanki sloj drveta koji se poput lista lepi za ploču različitih veličina i upotrebljava se za oblaganje lica nameštaja. Često se koristi kao zamena za prirodno, takozvano puno drvo, radi lakše obrade i uštede prirodnog resursa. Furniri i furnirane ploče vrlo su zahvalni saveznici za kreiranje prostora, kako u estetskom tako i u funkcionalnom smislu. Bogatstvo dezena i mogućnost izbora većih formata je ne samo trend nego i potreba koju su stvorili ljubitelji prirodnih materijala i kojih je, zahvaljujući ekološkom osvrtu na život, sve više. 

Pinoles u svom asortimanu nudi veliki izbor furniranih ploča hrasta i bukve, u različitim obradama i debljinama. Ovi furniri, popularni godinama unazad koriste se u velikim razmerama. Takođe nudimo mogućnost poručivanja ploča furniranih egzotičnim vrstama drveta, furnir A klase i različite debljine i dimenzije table.