Radne ploče Kronospan

Ravan kant

U skladu sa svetskim trendovima mnogi proizvođači radnih ploča su u svoj asortiman ubacili radne ploče sa ravnim kantom. Rub radne ploče je kantovan ABS trakom koja se lepi poliuretanskim lepkom koji daje čvrst vodootpran spoj.

Proizvođač Kronospan u svojoj ponudi ima čak 14 izuzetno atraktivnih dekora radnih ploča sa ravnim kantom. Od toga 6 dekora se proizvode i u varijanti oplemenjene iverice što, svakako, olakšava kombinovanje dekora kod izrade kuhinje. 

Ono što izdvaja proizvođača Kronospan, kada se radi o radnim pločama sa ravnim kantom, to je njihova širina. Kod ostalih proizvođača radne ploče su standardne širine 600 mm. Kronospan je otišao jedan korak napred i sve dekore radnih ploča sa ravnim kantom proizvodi u širini 635mm.

Većina modernih kuhinja danas se dizajnira i projektuje tako da one sadrže ugradnu tehniku (ugradne rerne, ploče, mikrotalasne pećnice itd). Poznato je da ugradna tehnika zahteva određen prostor iza elemenata tako da se oni ne mogu postaviti do zida. Pomeranje elemenata dalje od zida zahteva i pomeranje radne ploče tako da ni radna ploča ne može da se montira uza zid. Prazninu koja se u tom slučaju pojavljuje nemoguće je sakriti lajsnama za ovu namenu.

Upravo zbog toga, pravo rešenje je radna ploča širine 635mm. Ovih 35mm je sasvim dovoljno da se apsolutno izbegne problem montiranja kuhinjskih elemenata i radne ploče. Imaćete pravo rešenje bez improvizacije koja je česta u ovim slučajevima.
Svakako, izborom Kronospan radnih ploča sa ravnim kantom imaćete višestruki benefit.